Овие 5 намирници не смеете да ги јадете ако имате покачен притисок

Пациентите кои страдаат од висок притисок, покрај редовна терапија, треба да внимаваат на исхраната и да не јадат масна и пржена храна. Но, на списокот на забранети намирници има и овошја и зеленчуци кои често се дел од оброците. Прочитајте кои се тие: Неизлупен компир Некои видови компири може да се приготвуваат и без да се лупат. Се работи за младите