притисни ентер »

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5 проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно 326 во општина Бутел, 104 во Карпош, 55 во Центар 16 во Ѓорче Петров. Според издадените одобренија за градење во ноември

ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР ИЗДАЛЕ 160 ДОЗВОЛИ ЗА ГРАДБА ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ: Според податоците на ДЗС за месец ноември се издадени 160 дозволи за градба во општина Центар и Карпош

ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНТАР ИЗДАЛЕ 160 ДОЗВОЛИ ЗА ГРАДБА ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ: Според податоците на ДЗС за месец ноември се издадени 160 дозволи за градба во општина Центар и Карпош

Државниот завод за статистика излезе со податоци од градежништвото за месец ноември. Според податоците од статистиката забележително е дека општина Центар и Карпош иако се во „Мораториум на градба“ сепак градежни дозволи се издаваат. Како што објави денес Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со

Над 500 нови станови ќе никнат во Скопје

Над 500 нови станови ќе никнат во Скопје

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5  проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНАР ИЗДАЛЕ 160 ДОЗВОЛИ ЗА ГРАДБА ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ: Според податоците на ДЗС за месец ноември се издадени 160 дозволи за градба во општина Центар и Карпош

ОПШТИНА КАРПОШ И ЦЕНАР ИЗДАЛЕ 160 ДОЗВОЛИ ЗА ГРАДБА ВО ВРЕМЕ НА МОРАТОРИУМ: Според податоците на ДЗС за месец ноември се издадени 160 дозволи за градба во општина Центар и Карпош

Државниот завод за статистика излезе со податоци од градежништвото за месец ноември. Според податоците од статистиката забележително е дека општина Центар и Карпош иако се во „Мораториум на градба“ сепак градежни дозволи се издаваат. Како што објави денес Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5 проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември лани 292 градежни дозволи, изградба на 717 станови

Во ноември годинава се издадени 292 одобренија за градење, што е за 27,5 проценти повеќе во однос на ноември 2017 година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во извештајниот период е предвидена изградба на 717 станови, со вкупна корисна површина од 47.289 метри квадратни. Од вкупниот број, 514 станови се во Скопскиот регион, односно