притисни ентер »

Скопје добива два легални ѕидови

Скопје добива два легални ѕидови

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично. Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов“ („Адолф Циборовски“) по „Реплек“ и ѕидовите од двете страни на булеварот

На ѕидот под стоковна куќа Мост во Скопје улични уметници ќе цртаат графити и мурали

На ѕидот под стоковна куќа Мост во Скопје улични уметници ќе цртаат графити и мурали

На ѕидот под стоковна куќа „Мост“ во центарот на Скопје и на потпорниот ѕид на улицата Адолф Циборовски кај „Реплек“ улични уметници ќе цртаат графити и мурали. Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година ги означи овие локации како два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување

Скопје добива два легални ѕидови

Скопје добива два легални ѕидови

– Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично. Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов“ („Адолф Циборовски“) по „Реплек“ и ѕидовите од двете страни на булеварот

СКОПЈЕ 2028: Скопје добива легални ѕидови

СКОПЈЕ 2028: Скопје добива легални ѕидови

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично, и тоа на потпорниот ѕид на улица Војвода Васил Чакаларов (Адолф Циборовски) по Реплек, и ѕидовите од двете страни на булевар

Уметниците слободно може да сликаат под стоковната куќа „Мост“

Уметниците слободно може да сликаат под стоковната куќа „Мост“

Фото: Б. Грданоски Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично. Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов“ („Адолф Циборовски“) по „Реплек“ и ѕидовите од двете

Скопје добива два нови легални ѕида за уметниците

Скопје добива два нови легални ѕида за уметниците

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично. Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов“ („Адолф Циборовски“) по „Реплек“ и ѕидовите од двете страни на булеварот

Скопје добива два легални ѕидови за пишување и цртање графити

Скопје добива два легални ѕидови за пишување и цртање графити

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично. Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов” („Адолф Циборовски”) по „Реплек” и ѕидовите од двете страни на булеварот

Скопје добива два легални ѕидови

Скопје добива два легални ѕидови

Град Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично. Тоа се потпорниот ѕид на улица „Војвода Васил Чакаларов“ („Адолф Циборовски“) по „Реплек“ и ѕидовите од двете страни на булеварот

Скопје добива легални ѕидови за уличните уметници

Скопје добива легални ѕидови за уличните уметници

Градот Скопје во рамки на кандидатурата за Европска престолнина за културата за 2028 година назначува два легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично, и тоа на потпорниот ѕид на улица Војвода Васил Чакаларов (Адолф Циборовски) по Реплек, и ѕидовите од двете страни на булевар

Скопје 2028: Легални ѕидови за графити, за вас добри луѓе

Скопје 2028: Легални ѕидови за графити, за вас добри луѓе

Скопје 2028: Легални ѕидови за графити, за вас добри луѓе А.П. Пред 10 секунди Дел од „стрит арт“ и графити активностите се и муралите во ГТЦ, реализирани со вклучување на МКЦ во проектот „КреАрт“ Легалните ѕидови ќе бидат назначени и слободни за користење на 26 јули 2021 година, на денот на Солидарноста, како сеќавање на катастрофалниот земјотрес