притисни ентер »

Граѓаните учествуваат во креирањето на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година - предложија над 100 предлог-проекти

Граѓаните учествуваат во креирањето на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година - предложија над 100 предлог-проекти

Граѓаните на Општина Илинден предложија над 100 предлог-проекти што ќе бидат составен дел од  процесот на планирање на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година. Ова е епилог на Буџетскиот форум што во организација на Општина Илинден се одржа во Средното општинско стручно училиште „Илинден“, каде што преку посочување на приоритетните проекти во нивните

Општина Илинден ги повикува граѓаните да даваат свои предлози и идеи за заедничко креирање на буџетот

Општина Илинден ги повикува граѓаните да даваат свои предлози и идеи за заедничко креирање на буџетот

Во организација на Општина Илинден, во рамките на планирањето на Буџетот за 2019 година, на 05.12.2018 година (среда) со почеток во 17:00 часот, во Средното општинско стручно училиште „Илинден“ ќе се одржи Буџетски форум. На форумот граѓаните ќе бидат запознаени со процесот на буџетирање, како и програмите за развој на Општината во 2019 година. По