притисни ентер »

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) е под притисок од одделни клубови за Лигата на шампиони да прерасне во проект од затворен тип. За актуелниот формат има гаранции дека нема да се реформира до 2024 година, но веќе се шпекулира дека промени дотогаш, сепак, ќе има. Во Европската куќа на фудбалот

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) е под притисок од одделни клубови Лигата на шампиони да прерасне во проект од затворен тип. За актуелниот формат има гаранции дека нема да се реформира до 2024 година, но веќе се шпекулира дека промени дотогаш, сепак, ќе има. Во Европската куќа на фудбалот се разгледува опција за додавање на четири дополнителни

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони

УЕФА размислува за нови промени во Лигата на шампиони

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) е под притисок од одделни клубови за Лигата на шампиони да прерасне во проект од затворен тип. За актуелниот формат има гаранции дека нема да се реформира до 2024 година, но веќе се шпекулира дека промени дотогаш, сепак, ќе има. Во Европската куќа на фудбалот се разгледува опција за додавање на четири дополнителни

Лигата на шампионите го менува форматот, се повеќе ќе наликува на Лига на богатите

Лигата на шампионите го менува форматот, се повеќе ќе наликува на Лига на богатите

Европската фудбалска федерација (УЕФА) и Здружението на европски клубови (ЕКА) се наоѓаат пред договор со кој би се променил форматот на Лигата на шампионите. Англискиот весник „Тајмс“ пишува дека двете страни се блиску до договор за промена на форматот кој ќе донесе повеќе наптревари за најголемите клубови, а тоа значи и повеќе пари за нив. Во новиот

Лигата на шампиони ќе ја „врати“ втората групна фаза од 2024?

Лигата на шампиони ќе ја „врати“ втората групна фаза од 2024?

Тимовите кои ќе се натпреваруваат во Лигата на шампиони ќе треба да играат уште четири дополнителни мечеви од 2024 година, откако УЕФА продолжува со плановите за нов формат на натпреварувањето, тврди британскиот „Тајмс“. Според англискиот весник, Европската асоцијација на клубови (ЕЦА), каде што се собрани елитните европски клубови и УЕФА сакаат да

Се спрема револуција во Лигата на шампионите: Ќе има повеќе натпревари и помалку изненадувања!

Се спрема револуција во Лигата на шампионите: Ќе има повеќе натпревари и помалку изненадувања!

Реномираниот „Тајмс“ открива дека УЕФА и ЕЦА (Здружението на европски фудбалски клубови) имаат намера да го променат форматот на Лигата на шампионите. Со промените би се зголемил и онака големиот број натпревар. Имено, во текот на сезоната ЛШ би се играла уште една втора групна фаза каде исто така би имало шест кола. Вакво нешто од клубовите веројатно

Револуција во елитата: Ќе има помалку изненадувања и повеќе натпревари во ЛШ

Револуција во елитата: Ќе има помалку изненадувања и повеќе натпревари во ЛШ

Револуција во елитата: Ќе има помалку изненадувања и повеќе натпревари во ЛШ Реномираниот британски весник „Тајмс“ открива дека УЕФА и ЕЦА, Здружението на европски фудбалски клубови, се блиску до тоа да се договорат за промена на форматот на Лигата на шампионите. Сè прават сите напори за зголемување на веќе огромниот број натпревари Би се играле уште

Лигата на шампиони ќе ја „врати“ втората групна фаза од 2024?

Лигата на шампиони ќе ја „врати“ втората групна фаза од 2024?

Тимовите кои ќе се натпреваруваат во Лигата на шампиони ќе треба да играат уште четири дополнителни мечеви од 2024 година, откако УЕФА продолжува со плановите за нов формат на натпреварувањето, тврди британскиот „Тајмс“. Според англискиот весник, Европската асоцијација на клубови (ЕЦА), каде што се собрани елитните европски клубови и УЕФА сакаат да

УЕФА го враќа стариот формат во Лигата на шампиони од 2024 година

УЕФА го враќа стариот формат во Лигата на шампиони од 2024 година

Британскииот весник „Тајмс“ открива дека УЕФА и ЕЦА, Здружението на европски фудбалски клубови, планираат од 2024 година да го променат форматот во Лигата на шампиони. Имено, во иднина би имало втора групна фаза, што автоматски ќе се играат 6 натпревари повеќе. Ваквиот формат се играше до 2003 година, а причина за ваквата иницијатива се претпоставува

Револуција во елитата: Ќе има помалку изненадувања и повеќе натпревари во ЛШ

Револуција во елитата: Ќе има помалку изненадувања и повеќе натпревари во ЛШ

Реномираниот британски весник „Тајмс“ открива дека УЕФА и ЕЦА, Здружението на европски фудбалски клубови, се блиску до тоа да се договорат за промена на форматот на Лигата на шампионите. Сè прават сите напори за зголемување на веќе огромниот број натпревари Би се играле уште шест кола во втората групна фаза во Лигата на шампионите во текот на една