притисни ентер »

Г20 земјите ќе вложат 5 билиони долари за спас на светската економија

Г20 земјите ќе вложат 5 билиони долари за спас на светската економија

Земјите од Групата 20 најразвиени светски земји одлучија во спасувањето на глобалната економија поради пандемијата на коронавирусот да вложат 5 билиони, односно 5 илјади милијарди долари. Веста е објавена по одржаната видео-конференција. „Невидената пандемија на коронавирусот е моќен потсетник за нашата поврзаност и ранливост. Овој вирус не ги почитува

Земјите од Г-20 ќе вложат 5 милијарди долари за спас на економијата

Земјите од Г-20 ќе вложат 5 милијарди долари за спас на економијата

"Невидената пандемија на коронавирус е моќен потсетник за нашата меѓусебна поврзаност и ранливост. Овој вирус не почитува граници. Борбата против пандемија бара транспарентен, силен и добро координиран одговор, базиран на наука и во дух на солидарноста. Ние сме многу посветени да покажеме обединување против оваа невообичаена закана" се наведува во

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г-20 решија за спас на глобалната економија од пандемијата на коронавирусот да инвестираат 5.000 милијарди долари. Веста беше објавена по одржаната видео-конференција. – Невидената пандемија на коронавирусот е моќен потсетник за нашата меѓусебна поврзаност и ранливост. Овој вирус не почитува граници. Борбата против пандемијата бара транспарентен,

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г20 решија за спас на глобалната економија од пандемијата на коронавирусот да инвестираат 5.000 милијарди долари. Веста беше објавена по одржаната видео-конференција. „Невидената пандемија на коронавирусот е моќен потсетник за нашата меѓусебна поврзаност и ранливост. Овој вирус не почитува граници. Борбата против пандемијата бара транспарентен,

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г20 решија за спас на глобалната економија од пандемијата на коронавирусот да инвестираат 5.000 милијарди долари. Веста беше објавена по одржаната видео-конференција. „Невидената пандемија на коронавирусот е моќен потсетник за нашата меѓусебна поврзаност и ранливост. Овој вирус не почитува граници. Борбата против пандемијата бара транспарентен,

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г-20 ќе вложат 5.000 милијарди долари за спас на светската економија

Земјите од Г20 решија за спас на глобалната економија од пандемијата на коронавирусот да инвестираат 5.000 милијарди долари. Веста беше објавена по одржаната видео-конференција. „Невидената пандемија на коронавирусот е моќен потсетник за нашата меѓусебна поврзаност и ранливост. Овој вирус не почитува граници. Борбата против пандемијата бара транспарентен,