притисни ентер »

Наградата МЕНАДА за „ѕвездата-кореографка“ Каролин Карлсон

Наградата МЕНАДА за „ѕвездата-кореографка“ Каролин Карлсон

Каролин Карлсон, легендарната кореографка и танчерка, уметничката чии креации се опишувани како„визуелна поезија“, е годинешна добитничка на Наградата за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот МЕНАДА што ја доделува Танц Фест – Скопје. Во пресрет на 29 април - Светскиот ден на танцот, Танц Фест – Скопје со преубава информација за љубителите

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Кореографката и танчерка Каролин Карлсон е годинешната добитничка на Наградата за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот „Менада“, на фестивалот Танц Фест Скопје 2021. -Со прифаќањето на наградата од оваа легендарна уметничка, Танц Фест уште еднаш ја потврдува својата позиција на извонредност на светската танцова сцена и заложбите за

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Кореографката и танчерка Каролин Карлсон е годинешната добитничка на Наградата за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот „Менада“, на фестивалот Танц Фест Скопје 2021. -Со прифаќањето на наградата од оваа легендарна уметничка, Танц Фест уште еднаш ја потврдува својата позиција на извонредност на светската танцова сцена и заложбите за

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Фото: Ј. Морин Кореографката и танчерка Каролин Карлсон е годинешната добитничка на Наградата за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот „Менада“, на фестивалот Танц Фест Скопје 2021. Фото: К.Л.Анх -Со прифаќањето на наградата од оваа легендарна уметничка, Танц Фест уште еднаш ја потврдува својата позиција на извонредност на светската

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада“ на Танц Фест Скопје 2021

– Кореографката и танчерка Каролин Карлсон е годинешната добитничка на Наградата за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот „Менада“, на фестивалот Танц Фест Скопје 2021. -Со прифаќањето на наградата од оваа легендарна уметничка, Танц Фест уште еднаш ја потврдува својата позиција на извонредност на светската танцова сцена и заложбите

Менада на Танц фест за Легендарната кореографка и танчарка Каролин Карлсон

Менада на Танц фест за Легендарната кореографка и танчарка Каролин Карлсон

Легендарната американска кореографка и танчерка Каролин Карлсон е годинешна добитничка на наградата Менада за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот на фестивалот Танц фест Скопје 2021. Карлсон е кореографка и танчерка која го смени текот на развојот на современиот танц во 20 век, со нејзината креативност и работа, посебно кога во 1974

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада” на Танц Фест Скопје 2021

Каролин Карлсон добитничка на наградата „Менада” на Танц Фест Скопје 2021

Кореографката и танчерка Каролин Карлсон е годинешната добитничка на Наградата за животно дело и врвни остварувања во областа на танцот „Менада”, на фестивалот Танц Фест Скопје 2021. -Со прифаќањето на наградата од оваа легендарна уметничка, Танц Фест уште еднаш ја потврдува својата позиција на извонредност на светската танцова сцена и заложбите за