притисни ентер »

Малолетната мајка ќе добие кривична пријава за напуштање на бебето

Малолетната мајка ќе добие кривична пријава за напуштање на бебето

Таа го оставила бебето во вторникот околу 11 часот на булеварот Македонско Косовска Бригада, на земја во близина на нејзината куќа. Новороденчето било пронајдено од случаен минувач кој го слушнал плачот и веднаш ја повикал Итната медицинска помош, по што бебето било префрлено на скопската Клиника за детски болести каде при прегледот било констатирано

Мајката на бебето што го остави на улица ќе добие кривична пријава

Мајката на бебето што го остави на улица ќе добие кривична пријава

Мајката беше пронајдена вчера, ден откако го оставила своето новороденче во паркот на булеварот,, Македонска косовска бригада“  голо и без никаква заштита веднаш по раѓањето. Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против седумнаесет годишната  А.А од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара - МВР СО ДЕТАЛИ

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара - МВР СО ДЕТАЛИ

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против 17-годишната А.А од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05. околу 11.00 часот на булевар ,,Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Кривична пријава за малолетничката што го остави своето новороденче на улица

Кривична пријава за малолетничката што го остави своето новороденче на улица

Полицијата поднесе кривична пријава против седумнаесетгодишната скопјанка која пред три дена го остави своето новороденче на улица. Според информациите на МВР, против А.А (17) од Скопје е поднесена пријава за напуштање немоќно дете. Таа во вторникот околу 11 часот на булевар Македонско Косовска Бригада, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара - МВР СО ДЕТАЛИ

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара - МВР СО ДЕТАЛИ

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против 17-годишната А.А од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05. околу 11.00 часот на булевар ,,Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Кривична пријава за малолетничката што го остави своето новороденче на улица

Кривична пријава за малолетничката што го остави своето новороденче на улица

Полицијата поднесе кривична пријава против седумнаесетгодишната скопјанка која пред три дена го остави своето новороденче на улица. Според информациите на МВР, против А.А (17) од Скопје е поднесена пријава за напуштање немоќно дете. Таа во вторникот околу 11 часот на булевар Македонско Косовска Бригада, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Кривична пријава за малолетничката што го остави своето новороденче на улица

Кривична пријава за малолетничката што го остави своето новороденче на улица

Полицијата поднесе кривична пријава против седумнаесетгодишната скопјанка која пред три дена го остави своето новороденче на улица. Според информациите на МВР, против А.А (17) од Скопје е поднесена пријава за напуштање немоќно дете. Таа во вторникот околу 11 часот на булевар Македонско Косовска Бригада, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Кривична пријава за малолетничката која го остави своето новороденче

Кривична пријава за малолетничката која го остави своето новороденче

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против А.А (17) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05.2019 година околу 11.00 часот на булевар „Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го

МВР со најнови детали: Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара

МВР со најнови детали: Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против 17-годишната А.А од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05. околу 11.00 часот на булевар ,,Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Мајката што го остави своето чедо на улица во Топанско, не го сакала зашто не била мажена!

Мајката што го остави своето чедо на улица во Топанско, не го сакала зашто не била мажена!

Социјалните служби ја нашле мајката која го оставила своето тукушто роденото бебе во парк во Топанско Поле голо со папочната врвца до него. Малолетната родилка потпишала изјава дека не може да се грижи за новороденчето и се откажала од него. Не била мажена, пренесе Сител. – И од тие причини во текот на денот на детето ќе му биде назначен старател по

Мајката што го остави своето чедо на улица во Топанско, не го сакала зашто не била мажена!

Мајката што го остави своето чедо на улица во Топанско, не го сакала зашто не била мажена!

Социјалните служби ја нашле мајката која го оставила своето тукушто роденото бебе во парк во Топанско Поле голо со папочната врвца до него. Малолетната родилка потпишала изјава дека не може да се грижи за новороденчето и се откажала од него. Не била мажена, пренесе Сител. – И од тие причини во текот на денот на детето ќе му биде назначен старател по

Кривична пријава за малолетничката која го напушти своето новороденче

Кривична пријава за малолетничката која го напушти своето новороденче

Скопје, 17 мај 2019 (МИА) – Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против А.А (17) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05.2019 година околу 11.00 часот на булевар „Македонско Косовска Бригада“, своето новородено

Кривична за малолетничката која го остави своето бебе на улица

Кривична за малолетничката која го остави своето бебе на улица

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против А.А (17) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. -На 14.05.2019 година околу 11.00 часот на булевар ,,Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го оставила

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара- МВР со детали

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара- МВР со детали

Малолетничката која си го остави бебето ќе одговара- МВР со детали Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против 17-годишната А.А од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05. околу 11.00 часот на булевар ,,Македонско

Мајката се откажа од бебето кое го остави во Топанско – Има 3 месеци да се премисли

Мајката се откажа од бебето кое го остави во Топанско – Има 3 месеци да се премисли

Социјалните служби ја нашле мајката која завчера го оставила тукушто роденото бебе во парк во Топанско Поле голо со папочната врвца до него. Малолетната родилка потпишала изјава дека не може да се грижи за новороденчето и се откажала од него. Не била мажена, пренесе Сител. – И од тие причини во текот на денот на детето ќе му биде назначен старател

Напуштила немоќно дете: Кривично ќе одговара мајката на оставеното новороденче во Топанско поле

Напуштила немоќно дете: Кривично ќе одговара мајката на оставеното новороденче во Топанско поле

Напуштила немоќно дете, затоа мајката кооја е востановено дека е малолетна ќе одговара кривично. Ова го соопштија од МВР откако е заклучено дека лицето со иницијали А.А (17) направила кривично дело. Од соопштението на МВР се заклучува дека СВР ќе поднесе кривична пријава против мајката согласно делото кое е  казниво по член 200 од Кривичниот законик

Крвична за жената која го остави своето бебе на улица

Крвична за жената која го остави своето бебе на улица

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против А.А (17) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете ". „Таа, во вторникот околу 11.00 часот на булевар ,,Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го оставила на земја во близина на нејзината куќа. Новороденчето

Малолетничката која го остави своето новороденче заработи кривична пријава

Малолетничката која го остави своето новороденче заработи кривична пријава

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против А.А (17) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05.2019 година околу 11.00 часот на булевар „Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го

Пронајдена е мајката што го остави бебето на улица

Пронајдена е мајката што го остави бебето на улица

Пронајдена е мајката која пред некој ден го остави штотуку роденото бебе во тревник. Социјалните служби ја лоцирале малолетната мајката која го остави во парк во Топанско Поле бебето голо, а до него беше дури и папочната врвца. Малолетничката потпишала изјава дека не може да се грижи за новороденчето. Социјалните работници утврдиле дека таа не била

Кривична пријава за малолетничката која го остави своето новороденче

Кривична пријава за малолетничката која го остави своето новороденче

Секторот за внатрешни работи Скопје ќе поднесе кривична пријава против А.А (17) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „напуштање немоќно дете “, казниво по член 200 од Кривичниот законик. Таа, на 14.05.2019 година околу 11.00 часот на булевар „Македонско Косовска Бригада“, своето новородено машко бебе го однела и го