притисни ентер »

ПРВ ДЕН ОБЕШТЕТУВАЊЕ ЕУРОСТАНДАРД - проблеми со полномоштвата, но само преку една банка вчера се исплатени два милиони евра

ПРВ ДЕН ОБЕШТЕТУВАЊЕ ЕУРОСТАНДАРД - проблеми со полномоштвата, но само преку една банка вчера се исплатени два милиони евра

Иако имаат на располагање цели три години за да си ги земат своите пари кои им останаа заробени во Еуростандард банка, штедачите поитаа уште на првиот ден да си ги подигнат своите заштеди. Обесштетувањето се одвиваше генерално добро и штедачите беа исплатувавани до 30 илјади евра, токму онака како што предвидуваат законските прописи. Но, не сите штедачи

Халкбанк АД – Скопје започна да врши исплата на депонентите на “Еуростандард банка” АД

Халкбанк АД – Скопје започна да врши исплата на депонентите на “Еуростандард банка” АД

Обесштетувањето на осигурениот износ на депозитот на депонентите на “Еуростандард банка” АД во стечај започна на 15 септември 2020 година (вчера) до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари и секој депонент ќе има на располагање 36 месеци, односно 3 години од денот на почеток на исплатата, да го оствари своето право на обесштетување

Стопанска банка АД – Скопје започна да исплаќа обесштетување на дел од депонентите од Еуростандард банка

Стопанска банка АД – Скопје започна да исплаќа обесштетување на дел од депонентите од Еуростандард банка

Во согласност со Договорот склучен помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Фондот за осигурување на депозити, Стопанска банка е една од 4-те банките преку кои се врши обесштетување за дел од депонентите од Еуростандард банка. Процесот на обештетување ќе се спроведува во сите филијали на Стопанска банка во договорениот период од три години, почнувајќи од

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард

Embedded video for Почна исплатата на штедачите од Еуростандард Почна обештетувањето на 136 илјади граѓани кои имаа заштеди до 30.000 евра во Еуростандард банка. Депонентите се поделени во 4 банки - Комерцијална, НЛБ Тутунска , Халк и Стопанска банка Скопје, по азбучен ред, според првата буква од презимето. Гужви и нервозни граѓани кои чекаа и по еден

Гужва во банките – граѓаните ги добиваат назад парите по пропаѓањето на Еуростандард банка

Гужва во банките – граѓаните ги добиваат назад парите по пропаѓањето на Еуростандард банка

-Реклама- Долги редици граѓани пред банките. Чекаат со часови да ги подигнат парите кои им беа блокирани откако Еуростандард банка замина во стечај. Еден од нив е и пензионерот Кирил Мојсоски. 10 години пензијата ја земал од оваа банка и вели дека бил шокиран кога дознал дека не може да ги подигне своите средства. - Реклама - Денеска дојде со надеж

Почна исплатата на над 68 милиони евра за штедачите од Еуростандард во стечај

Почна исплатата на над 68 милиони евра за штедачите од Еуростандард во стечај

ИЗВОР Телма | септември 15, 2020 Според Хаџиев, можно е и социјалци да не можат да си ги подигнат парите ако имале претходна блокада од извршител. ИМАШЕ РЕАКЦИИ ОГ ГРАЃАНИ ДЕКА НЕ ИМ СЕ ИСПЛАТУВАТА ЗАРОБЕНИТЕ ПАРИ ОД ПЛАТА, ПЕНЗИЈА, СОЦИЈАЛНА ПОМОШ? -КАЈ НАС НЕМА ТАКВИ РЕАКЦИИ, ОСВЕН МОЖЕ ДА НЕ СЕ ИСПЛАТАТ АКО ИМААТ БЛОКАДА НА СМЕТКАТА ОД ИЗВРШИТЕЛ

Почна исплатата на обесштетувањето на штедачите од Еуростандард

Почна исплатата на обесштетувањето на штедачите од Еуростандард

Почна обесштетувањето на 136 илјади граѓани кои имаа заштеди до 30.000 евра во Еуростандард банка. Депонентите се поделени во 4 банки  - Комерцијална, НЛБ Тутунска, Халк и Стопанска банка Скопје, по азбучен ред, според првата буква од презимето.Гужви и нервозни граѓани кои чекаа и по еден час имаше пред филајите на овие банки. Но ниту еден од нив,

Почна исплатата на депозитите до 30.000 евра на штедачите во пропаднатата „Еуростандард банка“

Почна исплатата на депозитите до 30.000 евра на штедачите во пропаднатата „Еуростандард банка“

Четири банки започнаа да ги враќаат парите на граѓаните кои им заглавија во пропаднатата Еуростандард банка. Комерцијална, Стопанска банка Скопје, Халк и НЛБ се банките кои ги обештетуваат граѓаните кои во Еуростандард имаа до 30 илјади евра. Отетените граѓани по азбучен ред објавен во медиумите треба да одат во новата банка каде имаат отворено сметка

Со проблеми почна обесштетувањето на штедачите од Еуростандард

Со проблеми почна обесштетувањето на штедачите од Еуростандард

Tоп Економија главна страна Вести Економија Со проблеми почна обесштетувањето на штедачите од Еуростандард 2 минути ago Огромен метеж пред експозитурите на 4-те банки преку кои почна обесштетувањето на штедачите од пропаднатата Еуростандард банка. Редици од незадоволни граѓани уште од утринава чекаа пред шалтерите на НЛБ, Комерцијална, Стопанска банка-Скопје

Депозити до 30.000 евра на штедачите во Еуростандард банка од денес почнуваат да се исплаќаат

Депозити до 30.000 евра на штедачите во Еуростандард банка од денес почнуваат да се исплаќаат

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата, како што информираат за МИА од банките преку кои се врши обесштетувањето на штедачите, се врши тековно и брзо, има мало задржување кај оние кај кои е потребно

Почна исплатата на депозитите на штедачите од Еуростандард банка

Почна исплатата на депозитите на штедачите од Еуростандард банка

Фото: Игор Бансколиев Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка, кое почна денеска во четири банки, се одвива без застои и без поголеми метежи од вообичаените, објавуваат повеќе медиуми. Депонентите имаат на располагање 36 месеци за да го остварат правото на обесштетување. Предвидено е да бидат обесштетени

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард банка: Банките не очекуваат проблеми

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард банка: Банките не очекуваат проблеми

Обесштетувањето на лицата што имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка што почна во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Како што информираат од банките, исплатата се врши тековно и брзо, има мало задржување кај оние кај кои е потребно да се отвори сметка. Обесштетувањето се врши преку Комерцијална

Редици пред банките, почна обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банка

Редици пред банките, почна обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банка

Почна обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банката. Деловните банки веќе ги имаат списоците и кај нив од Фондот за осигурување депозити се префрлени околу 70 милиони евра. Пред филијалите на банките низ целава земја забележителни редици. Ги направија штедачите на Еуростандард банка. Се обесштетуваат влоговите до 30 илјади евра, поголемите ќе

Исплатата на штедачите од Еуростандард банка се одвива без застои, велат банкарите

Исплатата на штедачите од Еуростандард банка се одвива без застои, велат банкарите

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата, како што информираат за МИА од банките преку кои се врши обесштетувањето на штедачите, се врши тековно и брзо, има мало задржување кај оние кај кои е потребно