притисни ентер »

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лаборатории за производство „FAB LABS“

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лаборатории за производство „FAB LABS“

ПРИЈАТЕЛИ ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лаборатории за производство „FAB LABS“ 3 минути 1 1 Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување на лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, кој го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој. Од пријавените,

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS“

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS“

Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, што го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи, од кои девет се во Скопје, а другите две е планирано да бидат

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лаборатории за производство „FAB LABS“

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лаборатории за производство „FAB LABS“

Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување на лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, кој го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој. Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи. Девет од предложените лаборатории за производство се во Скопје,

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS“

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS“

Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, што го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи, од кои девет се во Скопје, а другите две е планирано да бидат

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS"

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS"

Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи. Девет од предложените лаборатории за производство се во Скопје, додека другите две е планирано да бидат лоцирани во други градови. „Реализацијата на овој Предизвик е од големо значење бидејќи Фондот за иновации и технолошки развој за прв пат инвестира во развој на иновациската

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS“

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS“

– Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, што го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи, од кои девет се во Скопје, а другите две е планирано да

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS”

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS”

Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување на лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, кој го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој. Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи. Девет од предложените лаборатории за производство се во Скопје,

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS”

ФИТР: Поднесени 11 предлог проекти за воспоставување лаборатории за производство „FAB LABS”

Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, што го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи, од кои девет се во Скопје, а другите две е планирано да бидат

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS“

ФИТР: Поднесени единаесет предлог проекти за воспоставување на лабаратории за производство „FAB LABS“

Вкупно 11 проектни апликации беа доставени на јавниот повик „Предизвик за воспоставување на лаборатории за производство FAB LABS – Младите создаваат”, кој го спроведува Фондот за иновации и технолошки развој. Од пријавените, осум предлог проекти се поднесени од високообразовни установи. Девет од предложените лаборатории за производство се во Скопје,