Каде ни е ракометната младина што оствари историски успех на СП 2017?

Македонија забележа разочарувачки резултат на Европското првенство (ЕП) и во една од најнеатрактивните групи во историјата испадна уште во првата фаза, а иако се говореше за подмладување на националниот тим, сепак, мал број на играчи што остварија историја на СП 2017 како јуниори низ изминатите три години се промовираа на големата сцена меѓу сениорите