Заведена земја

Можеби креаторите на концептот на техничката влада имале добра намера кога процениле оти во предизборието и најголемата опозициска партија треба да партиципира во власта заради поделба на одговорноста за организирање фер избори и спречување на злоупотреба на државните ресурси за партиски цели. Можеби не ни сонувале дека договорот ќе биде злоупотребен