Како да се потите помалку?

Постојат луѓе што имаат зголемено потење, без разлика на годишното време. Потењето често доаѓа како реакција на стрес или напнатност, а топлото време, или престојот во топла просторија или физичкиот напор се активности кои нормално предизвикуваат потење. Без разлика што ова лето е мошне променливо, сигурни сме дека сепак постојат оние кои се борат