притисни ентер »

Советот на амбасадори ги повика членките на ЕУ да се залагаат за Северна Македонија и Албанија да добијат датум

Советот на амбасадори ги повика членките на ЕУ да се залагаат за Северна Македонија и Албанија да добијат датум

Здружението за надворешна и меѓународна политика Совет на амбасадори ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги повика членките на ЕУ да се залагаат за Северна Македонија и Албанија да добијат датум

Советот на амбасадори ги повика членките на ЕУ да се залагаат за Северна Македонија и Албанија да добијат датум

Здружението за надворешна и меѓународна политика Совет на амбасадори ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги повика членките на ЕУ да се залагаат за Северна Македонија и Албанија да добијат датум

Советот на амбасадори ги повика членките на ЕУ да се залагаат за Северна Македонија и Албанија да добијат датум

Здружението за надворешна и меѓународна политика Совет на амбасадори ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги позравува залaгањата на идниот Самит да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги позравува залaгањата на идниот Самит да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги поздравува залaгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги поздравува залaгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги поздравува залaгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги поздравува залaгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги позравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги позравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги позравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги позравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги позрави залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето за Македонија

Советот на амбасадори ги позрави залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето за Македонија

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги позравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги позравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Советот на амбасадори ги поздравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Советот на амбасадори ги поздравува залгањата на идниот Самит да се отвори прашањето и да се додели датум за преговори

Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори„ ги поздравува залагањата на европските лидери, на американскиот државен секретар Мајк Помпео, како и на политичарите од повеќе европски политички провиниенции и интелектуалци на наредниот самит на Европскиот Совет, кој ќе се одржи во март идната година, Унијата повторно да го разгледува

Реформи – кога и за кого

Реформи – кога и за кого

Фото: Дарко Андоновски Во предизборниот амбиент во земјава, кој неминовно се создаде по договорот на партиските лидери за одржување предвремени парламентарни избори на 12 април, наредната година, како да се изгубија интересот и волјата дури и да се зборува за реформските закони Комплексниот политички период во Македонија по недобивањето датум за почеток

Ќучук: Досега не сме виделе предлози за реформа на преговарачкиот процес

Ќучук: Досега не сме виделе предлози за реформа на преговарачкиот процес

Новоизбраниот известувач за Северна Македонија во Европскиот Парламент Илхан Ќучук смета дека оние кои предлагаат реформа на преговарачкиот процес на ЕУ треба да понудат јасни и конкретни предлози, и признава дека досега такво нешто не е понудено. -Сите говорат за таа реформа, но никој не видел и не анализирал каква ќе биде таа реформа, вели Ќучук

Ќучук: Досега не сме виделе предлози за реформа на преговарачкиот процес

Ќучук: Досега не сме виделе предлози за реформа на преговарачкиот процес

Новоизбраниот известувач за Северна Македонија во Европскиот Парламент Илхан Ќучук смета дека оние кои предлагаат реформа на преговарачкиот процес на ЕУ треба да понудат јасни и конкретни предлози, и признава дека досега такво нешто не е понудено. -Сите говорат за таа реформа, но никој не видел и не анализирал каква ќе биде таа реформа, вели Ќучук

Во изборниот календар нема датум за реформи!

Во изборниот календар нема датум за реформи!

Не можеме да очекуваме позитивен резултат на мајскиот самит на ЕУ во Загреб, ако ние во меѓувреме не мрднеме со прст и не се обидеме да докажеме дека навистина го заслужуваме датумот, велат експертите. Добро организирани парламентарни избори, изгласување на законот за Јавно обвинителство, но и засилена борба против корупцијата. Ова се условите што