притисни ентер »

Mакедонија го слави 11 октомври – 77 години од антифашистичкото востание и НОВ

Mакедонија го слави 11 октомври – 77 години од антифашистичкото востание и НОВ

Секоја генерација е должна да ги проширува видиците а секој граѓанин да реагира секогаш кога некој го блокира и го оневозможмува неговиот развој. Премиерот Заев на одбележувањето на 11 октомври во Куманово изјави дека политичките лидери и народните избраници имаа обврска да продложат храбро и одлучлно кон остварување на стратешките цели на Македонија

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, од лично и од име на пратениците во парламетнот, на македоснкте граѓани им го честиташе 11 Октомври, Денот на народното востание. „Ова е значаен ден во историјата на Република Македонија, симбол на решителноста и свесноста на народот кој што храбро и самоуверено застана во одбрана на слободата, а против најголемото

Честитка од Иванов за 11 октомври: Да го чуваме ова парче земја, тоа е се што имаме

Честитка од Иванов за 11 октомври: Да го чуваме ова парче земја, тоа е се што имаме

Претседателот Ѓорге Иванов, по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија, во која вели дека вооруженото востание против фашистичкиот окупатор донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава. “…11 Октомври е повеќе од државен празник, тој е и отелотворување на идеалот

Иванов: Предците ни оставија завет достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Иванов: Предците ни оставија завет достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Претседателот на Република Македонија упати честитка до граѓаните по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, во која апелира да се почитува, како што вели, заветот оставен од предците, достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме. Иванов во честитката наведува дека вооруженото востание против фашистичкиот окупатор,

Честитка од претседателот Иванов по повод Денот на народното востание

Честитка од претседателот Иванов по повод Денот на народното востание

Претседателот Ѓорге Иванов по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. – Вооруженото востание против фашистичкиот окупатор, започнато на 11 октомври 1941 година ни ја донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава. Патот до конечната победа преку долготрајната

Честитка од Иванов за 11-ти Октомври: Достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Честитка од Иванов за 11-ти Октомври: Достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. „Почитувани сограѓани. Нека ни е честит 11 Октомври, Денот на народното востание. Вооруженото востание против фашистичкиот окупатор, започнато на 11 октомври 1941 година ни ја донесе слободата

Честитка од претседателот на Собранието по повод 11 Октомври

Честитка од претседателот на Собранието по повод 11 Октомври

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во свое лично име и од име на пратениците упати честитка до граѓаните по повод 11 Октомври, Денот на народното востание, симболот на борбата за слобода. – Ова е значаен ден во историјата на Република Македонија, симбол на решителноста и свесноста на народот кој што храбро и самоуверено

Честитка од претседателот Иванов по повод Денот на народното востание

Честитка од претседателот Иванов по повод Денот на народното востание

Претседателот Ѓорге Иванов по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. Вооруженото востание против фашистичкиот окупатор, започнато на 11 октомври 1941 година ни ја донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава. Патот до конечната победа преку долготрајната Народноослободителна

Мицкоски: Нашата борба денес е Република Македонија, а нашиот предизвик е да ја заштитиме од неодговорните политичари

Мицкоски: Нашата борба денес е Република Македонија, а нашиот предизвик е да ја заштитиме од неодговорните политичари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по повод денешниот празник 11 октомври на својот Фејсбук профил објави статус со честитка до граѓаните, во продолжение следува интегралниот пост: Почитувани граѓани на Република Македонија, Браќа и сестри, 11 Октомври е денот на востанието на Македонија, ден кога се празнува пркоста и решителноста на Македонскиот

Мицкоски: Нашата борба денес е Република Македонија, а нашиот предизвик е да ја заштитиме од неодговорните политичари

Мицкоски: Нашата борба денес е Република Македонија, а нашиот предизвик е да ја заштитиме од неодговорните политичари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по повод денешниот празник 11 октомври на својот Фејсбук профил објави статус со честитка до граѓаните, во продолжение следува интегралниот пост: Почитувани граѓани на Република Македонија, Браќа и сестри, 11 Октомври е денот на востанието на Македонија, ден кога се празнува пркоста и решителноста на Македонскиот

loading...
ИВАНОВ СО ЧЕСТИТКА ЗА 11-ОКТОМВРИ: Достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме!

ИВАНОВ СО ЧЕСТИТКА ЗА 11-ОКТОМВРИ: Достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме!

Претседателот Ѓорге Иванов по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. – Вооруженото востание против фашистичкиот окупатор, започнато на 11 октомври 1941 година ни ја донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава. Патот до конечната победа преку долготрајната

Иванов го честиташе 11 Октомври: Достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме

Иванов го честиташе 11 Октомври: Достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме

Претседателот Ѓорге Иванов по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. – Вооруженото востание против фашистичкиот окупатор, започнато на 11 октомври 1941 година ни ја донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава. Патот до конечната победа преку долготрајната

Иванов: Предците ни оставија завет достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Иванов: Предците ни оставија завет достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Претседателот на Република Македонија упати честитка до граѓаните по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, во која апелира да се почитува, како што вели, заветот оставен од предците, достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме. Иванов во честитката наведува дека вооруженото востание против фашистичкиот окупатор,

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, од лично и од име на пратениците во парламетнот, на македоснкте граѓани им го честиташе 11 Октомври, Денот на народното востание. „Ова е значаен ден во историјата на Република Македонија, симбол на решителноста и свесноста на народот кој што храбро и самоуверено застана во одбрана на слободата, а против најголемото

Мицкоски: Нашата борба денес е Република Македонија, а нашиот предизвик е да ја сочуваме, заштитиме од неодговорните политичари

Мицкоски: Нашата борба денес е Република Македонија, а нашиот предизвик е да ја сочуваме, заштитиме од неодговорните политичари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по повод денешниот празник 11 октомври на својот Фејсбук профил објави статус со честитка до граѓаните, во продолжение следува интегралниот пост: Почитувани граѓани на Република Македонија, Браќа и сестри, 11 Октомври е денот на востанието на Македонија, ден кога се празнува пркоста и решителноста на Македонскиот

ЧЕСТИТКИ ОД ИВАНОВ, ЏАФЕРИ, МИЦКОСКИ: Какви пораки упатија до народот?

ЧЕСТИТКИ ОД ИВАНОВ, ЏАФЕРИ, МИЦКОСКИ: Какви пораки упатија до народот?

Претседателот на државата, Ѓорге Иванов по повод 11 Октомври - Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. Денес, како што посочува Иванов, 11 Октомври е повеќе од државен празник, тој е и отелотворување на идеалот за слобода и правда. На овој ден се слави пожртвуваноста и решителноста на македонскиот народ за

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, од лично и од име на пратениците во парламетнот, на македоснкте граѓани им го честиташе 11 Октомври, Денот на народното востание. „Ова е значаен ден во историјата на Република Македонија, симбол на решителноста и свесноста на народот кој што храбро и самоуверено застана во одбрана на слободата, а против најголемото

Иванов: Предците ни оставија завет достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Иванов: Предците ни оставија завет достојно и гордо да го чуваме ова парче земја

Претседателот на Република Македонија упати честитка до граѓаните по повод 11 Октомври – Денот на народното востание, во која апелира да се почитува, како што вели, заветот оставен од предците, достојно и гордо да го чуваме ова парче земја бидејќи тоа е сè што имаме. Иванов во честитката наведува дека вооруженото востание против фашистичкиот окупатор,

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Џафери: Визијата на борците од 11 Октомври да ја преточиме во европска иднина на државата

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, од лично и од име на пратениците во парламетнот, на македоснкте граѓани им го честиташе 11 Октомври, Денот на народното востание. „Ова е значаен ден во историјата на Република Македонија, симбол на решителноста и свесноста на народот кој што храбро и самоуверено застана во одбрана на слободата, а против најголемото

Честитка од претседателот Иванов по повод Денот на народното востание

Честитка од претседателот Иванов по повод Денот на народното востание

Претседателот Ѓорге Иванов по повод 11 Октомври - Денот на народното востание, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. - Вооруженото востание против фашистичкиот окупатор, започнато на 11 октомври 1941 година ни ја донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава. Патот до конечната победа преку долготрајната