притисни ентер »

ФИФА: Фудбалерите да прифатат намалување на платите

ФИФА: Фудбалерите да прифатат намалување на платите

Светската фудбалска организација (ФИФА) бара начини како да ја ублажи кризата што ја предизвика пандемијата со вирусот КОВИД-19. Челниците на оваа организација одржале три часовна видео-конференција со Здружението на европските клубови (ФИФпро). Двете страни се согласиле дека фудбалерите треба да прифатат намалување на платите до 50 отсто додека трае

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата со коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договорите

ФИФА се договори со клубовите и ФИФПро: Платите ќе се скратат за – 50 отсто!

ФИФА се договори со клубовите и ФИФПро: Платите ќе се скратат за – 50 отсто!

Коронавирусот кој жестоко удри по светот од корен го смени фудбалот, па Светската фудбалска федерација (ФИФА) по тричасовниот состанок со клубовите (ЕКА) и со фудбалерите (ФИФПро) договори промена на статусот на фудбалери и трансфери, како и начинот на кој играчите ќе се плаќаат во оваа криза. Според информациите на светските медиуми, во исчекување

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

– Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА: За 50 отсто помали плати на фудбалерите додека трае пандемијата на короавирусот

ФИФА: За 50 отсто помали плати на фудбалерите додека трае пандемијата на короавирусот

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА, фудбалерите и клубовите пред договор, платите се намалуваат за 50 проценти

ФИФА, фудбалерите и клубовите пред договор, платите се намалуваат за 50 проценти

Пандемијата на коронавирусот целосно ја запре економијата на многу држави низ светот, а ниту фудбалот не е изоставен од ова. Речиси сите фудбалски лиги во целиот свет се суспендирани до крајот на април, а тоа значи огромни загуби за екипите од ТВ правата, влезниците и продажбата на сувенири. Поради тоа челниците на ФИФА, заедно со клубовите и унијата

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

– Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА планира преоден рок за трансфери од јули до јануари

ФИФА планира преоден рок за трансфери од јули до јануари

Фудбалот влезе во голема криза поради состојбата со пандемијата од коронавирусот, суспендирани се првенствата, одложени поголемите натпреварувања како Европското првенство, Копа Америка, а во ФИФА разгледуваат една доста интересна опција. Ковид-19 го диктира темпото на настаните околу фудбалот на генерална основа, првенствата се суспендирани, а нивното