притисни ентер »

Ги запознаваме ретките болести: Ахондроплазија

Ги запознаваме ретките болести: Ахондроплазија

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и предизвиците со кои се соочуваат луѓето што живеат со неа. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? Колку и дали воошто се пристапни

Ги запознаваме ретките болести: Ахондроплазија

Ги запознаваме ретките болести: Ахондроплазија

Охрид, 15. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија. Секој ден ќе Ве запознаваме со по една ретка болест и ќе се обидеме да добиеме

Ги запознаваме ретките болести: Ахондроплазија

Ги запознаваме ретките болести: Ахондроплазија

* Радио МОФ, како дел од кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, во текот на февруари секој ден ќе објавува содржини за 29 ретки дијагнози. Целта на текстовите е да се подигне јавната свест, со цел проблемите и предизвиците со кои се соочуваат семејствата со ретки болести да се доближат до јавноста и институциите. Неофицијално во Република Северна