притисни ентер »

Релаксирачка атмосфера со хрватскиот октет „Игњац Фукс“ на „Охридско лето“

Релаксирачка атмосфера со хрватскиот октет „Игњац Фукс“ на „Охридско лето“

Овој ансамбл не е првпат на „Охридско лето“, но секој нивни настап е празник за фестивалската публика. Хрватскиот октет „Игњац Фукс“ прозвучи прекрасно и со својата романтична мелодиозна интерпретација, поетика и емотивни бранувања создаде релаксирачка атмосфера вчеравечер вo црквата „Света Софија“. Овој ансамбл не е првпат на „Охридско лето“, но секој

Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“

Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на октетот „Игњац Фукс“ од Хрватска што ќе се одржи во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот. Ќе настапат Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна,

Звуци од четири гитари синоќа ја исполнија црквата „Света Софија“,вечерва концерт на ансамблот „Игњац Фукс“

Звуци од четири гитари синоќа ја исполнија црквата „Света Софија“,вечерва концерт на ансамблот „Игњац Фукс“

Незаборавно музичко патување со четири гитари приреди синоќа италијанскиот квартет „Апеирон“ за многубројната публика на фестивалот „Охридско лето“. Врвните гитаристи од овој ансамбл, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори, Микеле Амбрози и Рафаеле Пизано кои се звучни имиња на европската класична сцена, придонесоа и синоќешната фестивалска вечер како

Звуци од четири гитари синоќа ја исполнија црквата „Света Софија“

Звуци од четири гитари синоќа ја исполнија црквата „Света Софија“

Незаборавно музичко патување со четири гитари приреди синоќа италијанскиот квартет „Апеирон“ за многубројната публика на фестивалот „Охридско лето“. Врвните гитаристи од овој ансамбл, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори, Микеле Амбрози и Рафаеле Пизано кои се звучни имиња на европската класична сцена, придонесоа и синоќешната фестивалска вечер како

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Хрватскиот октет „Игњац Фукс“ вечерва на Охридско лето

Хрватскиот октет „Игњац Фукс“ вечерва на Охридско лето

Октетот „Игњац Фукс“ од Хрватска вечерва во 21 часот ќе одржи концерт во „Св. Софија“ на Охридско лето. Ќе настапат Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. Мешовитиот

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс" на „Охридско лето"

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс" на „Охридско лето"

– Музичката програма на „Охридско лето" вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс", во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс"

Концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс” на „Охридско лето”

Концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс” на „Охридско лето”

„Игњац Фукс" е формиран во јуни 2016 година на иницијатива на македонско-хрватскиот контрабасист Димовски и на српскиот кларинетист Александар Тасиќ Музичката програма на „Охридско лето” вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс”, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола

Камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ со концерт на „Охридско лето“

Камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ со концерт на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс” на „Охридско лето”

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс” на „Охридско лето”

Музичката програма на „Охридско лето” вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс”, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Концерт на гитарскиот квартет „Апеирон“

Концерт на гитарскиот квартет „Апеирон“

Вечерва, со почеток во 21 часот, во рамки на фестивалот „Охридско лето“, во црквата Света Софија ќе се одржи концерт на гитарскиот квартет „Апеирон“ во кој членуваат Микеле Амбрози, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори, Рафаеле Пизано. Присутен на светските музички сцени повеќе од 15 години, гитарскиот квартет „Апеирон“ ја изведува својата концертна

На „Охридско лето“ вечерва концерт за гитарски квартет

На „Охридско лето“ вечерва концерт за гитарски квартет

Квартетот гитари „Апеирон“ вечерва ќе одржи концерт во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“. Во црквата „Сцвета Софија“, во стандардниот фестивалски термин, 21 часот, ќе настапат гитаристите Микеле Амбрози, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори и Рафаеле Пизано. Присутен на светските музички сцени повеќе од 15 години, гитарскиот

Вечер со гитари на „Охридско лето“ со квартетот „Апеирон“

Вечер со гитари на „Охридско лето“ со квартетот „Апеирон“

Музичката програма на „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на квартетот на гитари „Апеирон“, составен од уметниците Микеле Амбрози, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори и Рафаеле Пизано. Присутен на светските музички сцени повеќе од 15 години, гитарскиот квартет „Апеирон“ ја изведува својата концертна активност со цел да го открие и сподели

Вечерва концерт за гитарски квартет „Аперион“

Вечерва концерт за гитарски квартет „Аперион“

Квартетот гитари „Апеирон" вечерва ќе одржи концерт во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето". Во црквата „Света Софија“, во стандардниот фестивалски термин, 21 часот, ќе настапат гитаристите Микеле Амбрози, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори и Рафаеле Пизано. Присутен на светските музички сцени повеќе од 15 години, гитарскиот

Италијански квартет гитари вечерва на Охридско лето

Италијански квартет гитари вечерва на Охридско лето

Квартетот гитари „Апеирон“ вечерва во 21 часот ќе одржи концерт на Охридско лето, во црквата „Св. Софија“. Ќе настапат гитаристите Микеле Амбрози, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори и Рафаеле Пизано. „Присутен на светските музички сцени повеќе од 15 години, гитарскиот квартет ‘Апеирон’ ја изведува својата концертна активност со цел да го открие и

На „Охридско лето“ вечерва концерт за гитарски квартет

На „Охридско лето“ вечерва концерт за гитарски квартет

Квартетот гитари „Апеирон“ вечерва ќе одржи концерт во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“. Во црквата „Сцвета Софија“, во стандардниот фестивалски термин, 21 часот, ќе настапат гитаристите Микеле Амбрози, Влатко Боцевски, Вјекослав Црнобори и Рафаеле Пизано. Присутен на светските музички сцени повеќе од 15 години, гитарскиот