притисни ентер »

Лековите не се единствено решение: Пет природни методи за регулација на крвниот притисок

Лековите не се единствено решение: Пет природни методи за регулација на крвниот притисок

Не чекајте го моментот да бидат потребни лекови – регулирајте ја хипертензијата на здрав и природен начин. 1. Намалете ги на минимум два вида намирници кои се отровни за повеќето луѓе, особено за оние кои имаат висок крвен притисок – шекер и брашно. 2. Нормализирајте ја тежината, затоа што истражувањата покажуваат дека дури и умереното слабеење може

Неколку природни начини да го намалите високиот притисок

Неколку природни начини да го намалите високиот притисок

Има неколку природни начини да си помогнете во борбата со вискокиот крвен притисок. 1. Намалете ги на минимум два вида намирници кои се отровни за повеќето луѓе, особено за оние кои имаат висок крвен притисок – шекер и брашно. 2. Нормализирајте ја тежината, затоа што истражувањата покажуваат дека дури и умереното слабеење може на долг рок да го намали

Како да го контролирате високиот крвен притисок?

Како да го контролирате високиот крвен притисок?

Високиот крвен притисок е многу честа здравствена состојба која треба да се смета за сериозна прикриена закана за здравјето. Уште се нарекува и тивок убиец, затоа што не предизвикува забележливи симптоми или предупредувачки знаци сè додека не се развијат компликации. Покачениот крвен притисок, кој се означува со терминот хипертензија, го зголемува