притисни ентер »

(ФОТО) ПEКOЛ НА ЗEМЈAТA: Oд Дaнaкилcкaтa Пycтинa ќе ви cмpзнe кpвтa

(ФОТО) ПEКOЛ НА ЗEМЈAТA: Oд Дaнaкилcкaтa Пycтинa ќе ви cмpзнe кpвтa

Данакилската Пустина се простира на североисточниот дел на Етиопија, на југот на Еритреја и речиси на целата територија на Џибути. Се наоѓа на најниската точка во Африка, а според многумина е и екстремно и cypoвo место. Се работи за атрактивна туристичка локација, но температурата таму е околу 60 степени, па многумина ја нарекуваат пeкoл на Земјата

Сурова природа: Фотографии од местото кое го нарекуваат пекол на Земјата

Сурова природа: Фотографии од местото кое го нарекуваат пекол на Земјата

Данакилската Пустина се простира на североисточниот дел на Етиопија, на југот на Еритреја и речиси на целата територија на Џибути. Се наоѓа на најниската точка во Африка, а според многумина е и екстремно и сурово место. Се работи за атрактивна туристичка локација, но температурата таму е околу 60 степени, па многумина ја нарекуваат пекол на Земјата