Дијагнозата на Макрон за ЕУ и за НАТО (1.)

(Европа е на работ од бездната, НАТО е клинички мртво) Јас веќе реков на почетокот на минатата колумна, драг читателу, дека не треба да се чудиме на спротивставувањето на Макрон да ни се даде датум за преговори со ЕУ и покрај нашето харикири со Името, послужувајќи се притоа со сугестивното прашање во стилот на поетиката на Маларме. Зарем не знаеме