притисни ентер »

Нов правилник за кафанџиите во Центар

Нов правилник за кафанџиите во Центар

Општина Центар ги презема надлежностите на Град Скопје за издавање на одобренија за поставување на маси и столици пред кафулињата и кафеаните. Досега кафанџиите поднесуваа елаборати за поставување урбана опрема во Град Скопје, кој им ги одобруваше, а Општината требаше да контролира и санкционира доколку се зафаќаше поголема јавна површина. Ваквата

Ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите во Центар, отсега ние ќе издаваме дозволи место градот и ќе уриваме, вели градоначалникот Богдановиќ

Ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите во Центар, отсега ние ќе издаваме дозволи место градот и ќе уриваме, вели градоначалникот Богдановиќ

Направивме нов Правилник за поставување на урбана опрема со кој ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите низ центарот на градот, вели градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ. Со Правилникот Општина Центар ги презема надлежностите на Град Скопје за издавање на одобренија за поставување на маси и столици пред кафулињата и кафеаните. Досега

Саша Богдановиќ: Ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите низ центарот на градот

Саша Богдановиќ: Ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите низ центарот на градот

Направивме нов Правилник за поставување на урбана опрема со кој ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите низ центарот на градот, вели градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ, пренесува СДК . Со Правилникот Општина Центар ги презема надлежностите на Град Скопје за издавање на одобренија за поставување на маси и столици пред кафулињата и

Нема лудување после 22 часот: Богдановиќ најави нови правила за кафулињата и кафеаните

Нема лудување после 22 часот: Богдановиќ најави нови правила за кафулињата и кафеаните

Направивме нов Правилник за поставување на урбана опрема со кој ќе ставиме крај на дивеењето на кафанџиите низ центарот на градот, вели градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ, пренесе СДК.мк . Со Правилникот Општина Центар ги презема надлежностите на Град Скопје за издавање на одобренија за поставување на маси и столици пред кафулињата и