притисни ентер »

Помпео: Идејата дека трансатлантската алијанса е мртва е прилично претерана

Помпео: Идејата дека трансатлантската алијанса е мртва е прилично претерана

Американскиот државен секретар Мајк Помпео ги отфрли во Германија критиките на претседателот на таа земја и другите европски државници на сметк на изолационистичката политика и егоизмот на владата на претседателот Доналд Трамп и кажа дека тие критики „немаат основа во реалноста“. Американскиот државен секретар Мајк Помпео ги отфрли во Германија критиките

Штајнмајер со критикa за САД, Кина и Русија

Штајнмајер со критикa за САД, Кина и Русија

На почетокот на безбедносната конференција во Минхен, германскиот претседател ги обвини Вашингтон, Пекинг и Москва дека го својата политика го загрозуваат меѓународниот поредок. Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер ја критикуваше националната себичност на сегашната американска администрација, оценувајќи дека тоа допринело до повторен натпревар

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Германскиот претседател ја критикуваше Америка на Трамп

Германскиот претседател ја критикуваше Америка на Трамп

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмаер ја критикуваше денес националната себичност на актуелната американска администрација, оценувајќи дека тоа придонело на повторниот натпревар меѓу големите сили, со што светот е помалку безбеден. Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмаер ја критикуваше денес националната себичност на актуелната американска

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер порача дека меѓународната политика влегува во „мрачна доба“, за што се одговорни светските сили САД, Русија и Кина. – Денеска сведочиме на се поголемата деструктивна динамика во светската политика. Година по година се одалечуваме од целта, меѓународната соработка за мир во светот – рече Штајнмајер отворајќи

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер порача дека меѓународната политика влегува во „мрачна доба“, за што се одговорни светските сили САД, Русија и Кина. „Денеска сведочиме на се поголемата деструктивна динамика во светската политика. Година по година се одалечуваме од целта, меѓународната соработка за мир во светот“ рече Штајнмајер отворајќи

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер порача дека меѓународната политика влегува во „мрачна доба“, за што се одговорни светските сили САД, Русија и Кина. „Денеска сведочиме на се поголемата деструктивна динамика во светската политика. Година по година се одалечуваме од целта, меѓународната соработка за мир во светот“ рече Штајнмајер отворајќи

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер порача дека меѓународната политика влегува во „мрачна доба“, за што се одговорни светските сили САД, Русија и Кина. „Денеска сведочиме на се поголемата деструктивна динамика во светската политика. Година по година се одалечуваме од целта, меѓународната соработка за мир во светот“ рече Штајнмајер отворајќи

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

– Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Штајнмајер ги обвини САД, Кина и Русија за небезбедноста во светот

Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер порача дека меѓународната политика влегува во „мрачна доба“, за што се одговорни светските сили САД, Русија и Кина. „Денеска сведочиме на се поголемата деструктивна динамика во светската политика. Година по година се одалечуваме од целта, меѓународната соработка за мир во светот“ рече Штајнмајер отворајќи

Германскиот претседател ги обвини САД , Кина и Русија за нестабилноста во светот

Германскиот претседател ги обвини САД , Кина и Русија за нестабилноста во светот

„Денес сме сведоци на сè погубната динамика во светската политика. Од година во година се оддалечуваме од целта, меѓународната соработка и мирот во светот“, рече Штајнмаер на отворањето на безбедносната конференција во Минхен. „Враќањето на националните интереси не води во ќорсокак, во мрачни времиња“,рече тој пред светските лидери собрани во главниот

Германскиот претседател ги обвинува овие држави за "мрачните времиња"

Германскиот претседател ги обвинува овие држави за "мрачните времиња"

Сведоци сме на деструктивна динамика во светската политика, порачал германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер. Германскиот претседател Франк Валтер Штајнмајер порачал дека меѓународната политика влегува во мрачно време, за што се одговорни светските сили - САД, Русија и Кина. "Денес сведочиме се подеструктивна динамика во светската политика.

Штајнмаер: САД, Кина и Русија ја разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“

Штајнмаер: САД, Кина и Русија ја разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Штајнмаер: „Од година во година сме подалеку од создавање на помирен свет“

Штајнмаер: „Од година во година сме подалеку од создавање на помирен свет“

Од година во година сме се подалеку од целта на меѓународната соработка во создавање на помирен свет – рече Штајнмаер. Претседателот на Германија, Франк-Волтер Штајнмаер ја критикуваше американската администрација затоа што, изледа, ја отфрла и идејата за меѓународната заедница. Штајнмаер, кој инаку е поранешен министер за надворешни работи, независен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување Берлин, 14 февруари 2020 (МИА) – Германскиот

Штајнмаер од Минхен: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Штајнмаер од Минхен: САД, Кина и Русија го прават светот поопасен

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер денеска индиректно го нападна својот американски колега Доналд Трамп обвинувајќи ги САД, Кина и Русија дека разгоруваат глобална недоверба и несигурност со „своите натпревари како големи сили“, со скриена закана за можна нова трка во нуклеарното вооружување. Штајнмаер во своето воведно обраќање на годишната

Германскиот претседател ги обвини САД, Кина и Русија за „мрачните времиња“

Германскиот претседател ги обвини САД, Кина и Русија за „мрачните времиња“

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер порача во петокот дека меѓународната политика влегува во „мрачен период“, за што според негова оцена одговорни се светските сили САД, Русија и Кина. „Денес сме сведоци на деструктивната динамика во светската политика. Година по година се оддалечуваме од целта, меѓународна соработка поради мирот во светот