притисни ентер »

Ангеловска- Бежоска: Има простор за понатамошно олабавување на монетарната политика

Ангеловска- Бежоска: Има простор за понатамошно олабавување на монетарната политика

Со оглед на силните трговски и финансиски врски со Еврозоната, натамошното олабавување од страна на Европската централна банка е еден од факторите што може да придонесе за понатамошно олабавување на монетарната политика и на централните банки во регионот, изјави гувернерката на Централната банка, Анита Ангеловска- Бежоска во обраќањето на Форумот на

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика, порача гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во обраќањето на Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите. На овој годишен настан редовно присуствуваат

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за водење олабавена монетарна политика

Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика, порача гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во обраќањето на Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите. На овој годишен настан редовно присуствуваат

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска: Евроизацијата е присутна, но правиме напори да се намали

Ангеловска-Бежоска: Евроизацијата е присутна, но правиме напори да се намали

Во дискусијата, Ангеловска-Бежоска говореше за амбиентот на исклучително ниски каматни стапки на централните банки и за очекувањата за продолжување на стимулативната монетарна политика во развиените земји, со оглед на ниската инфлација и очекуваното забавување на растот. Со оглед на силните трговски и финансиски врски со еврозоната, понатамошното олабавување

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Форум кој што го организира „Еуромани" во Виена, еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии, раководители на финансиски институции и инвеститори. На првата панел-дискусија посветена на монетарната политика,

Ангеловска-Бежоска: Имаме фундаменти за водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Имаме фундаменти за водење олабавена монетарна политика

Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика, порача гувернерката на Народната банка на Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска во обраќањето на Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери

Се огласи и гувернерката Бежовска: Ги симнуваме каматите, но уште ни се повисоки од Европа

Се огласи и гувернерката Бежовска: Ги симнуваме каматите, но уште ни се повисоки од Европа

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествувала на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија, соопштија од НБМ. На панел-дискусија посветена на монетарната политика, таа се осврнала на тековната и идната поставеност

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

– Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика, порача гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во обраќањето на Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите. На овој годишен настан редовно

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани”: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани”: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани” во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика, порача гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во обраќањето на Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите. На овој годишен настан редовно присуствуваат

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Во дискусијата, Ангеловска-Бежоска говореше за амбиентот на исклучително ниски каматни стапки на централните банки и за очекувањата за продолжување на стимулативната монетарна политика во развиените земји. Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот

Ангеловска-Бежоска: Има уште простор за олабавување на  монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Има уште простор за олабавување на монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што го организира „Еуромани“ во Виена, Австрија. На овој годишен настан редовно присуствуваат повеќе од илјада учесници – гувернери на централни банки, министри за финансии,