притисни ентер »

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше одржан концерт на Александра Коцевска соло пеење – мецосопран во пијано придружба на Глигор Гелебешев, кои од публиката беа враќани на бис, а за крај Коцевска ја отпеа популарната ариа Кармен. Концертот беше во организација на Сојузот на музичкии уметници на Македонија (СМУМ) преку проект поддржан од Владата

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше одржан концерт на Александра Коцевска соло пеење – мецосопран во пијано придружба на Глигор Гелебешев, кои од публиката беа враќани на бис, а за крај Коцевска ја отпеа популарната ариа Кармен. Концертот беше во организација на Сојузот на музичкии уметници на Македонија (СМУМ) преку проект поддржан од Владата

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Концертот беше во организација на Сојузот на музичкии уметници на Македонија (СМУМ) преку проект  поддржан од  Владата кој се реализира преку Министерството за култура,во рамки на  циклусот концерти низ државата насловени „Про музик". Двајцата успешни уметници и професори од ДМУБУЦ „Илија Николовски-Луј" од Скопје пред велешката публика се претставија

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев во Велес

Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше одржан концерт на Александра Коцевска соло пеење – мецосопран во пијано придружба на Глигор Гелебешев, кои од публиката беа враќани на бис, а за крај Коцевска ја отпеа популарната ариа Кармен. Концертот беше во организација на Сојузот на музичкии уметници на Македонија (СМУМ) преку проект  поддржан од  Владата