притисни ентер »

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Турција го повлече истражувачкиот брод „Орук Рајс“ од Источен Медитеран поради дипломатски односи со Грција, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. Но, како што истакнува, тоа не значи дека турските операции во овој регион се завршени. Обраќајќи им се на новинарите во Истанбул по молитвата, Ердоган исто така рече дека е подготвен да се сретне

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Турција го повлече истражувачкиот брод „Орук Рајс“ од Источен Медитеран поради дипломатски односи со Грција, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. Но, како што истакнува, тоа не значи дека турските операции во овој регион се завршени. Обраќајќи им се на новинарите во Истанбул по молитвата, Ердоган исто така рече дека е подготвен да се сретне

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Турција го повлече истражувачкиот брод „Орук Рајс“ од Источен Медитеран поради дипломатски односи со Грција, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. Но, како што истакнува, тоа не значи дека турските операции во овој регион се завршени. Обраќајќи им се на новинарите во Истанбул по молитвата, Ердоган исто така рече дека е подготвен да се сретне

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Ердоган: Операциите на Турција во Источен Медитеран не се завршени

Турција го повлече истражувачкиот брод „Орук Рајс“ од Источен Медитеран поради дипломатски односи со Грција, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. Но, како што истакнува, тоа не значи дека турските операции во овој регион се завршени. Обраќајќи им се на новинарите во Истанбул по молитвата, Ердоган исто така рече дека е подготвен да се сретне

Калин: Постигнати се услови за продолжување на разговорите со Грција

Калин: Постигнати се услови за продолжување на разговорите со Грција

Турција смета дека сега се постигнати поволни услови за продолжување на разговорите со Грција, откако турскиот истражувачки брод „Оруч Реис“ ги напушти спорните води на истокот на Медитеранот, изјави портпаролот на турскиот претседател Ибрахим Калин. Калин на онлајн состанок рече дека враќањето на бродот во Анталија е можност за унапредување на разговорите

Калин: Ппостигнати се услови за продолжување на разговорите со Грција

Калин: Ппостигнати се услови за продолжување на разговорите со Грција

Анкара, 17 септември 2020 () – Турција смета дека сега се постигнати поволни услови за продолжување на разговорите со Грција, откако турскиот истражувачки брод „Оруч Реис“ ги напушти спорните води на истокот на Медитеранот, изјави портпаролот на турскиот претседател Ибрахим Калин. Калин на онлајн состанок рече дека враќањето на бродот во Анталија е

Турција: Вртиме нова страница, поволни услови за преговори со Грција

Турција: Вртиме нова страница, поволни услови за преговори со Грција

Турција смета дека моментално се поволни условите за повторно преговарање со соседна Грција, членка на НАТО, откако турскиот брод за сеизмички тест Оруц Реис ги напуштил спорните води на истокот на Средоземното море, изјави во четвртокот портпаролот на турскиот претседател Ибрахим Калин, објави Ројтерс. Двете европски земји се во жесток спор околу

Калин: Ппостигнати се услови за продолжување на разговорите со Грција

Калин: Ппостигнати се услови за продолжување на разговорите со Грција

Турција смета дека сега се постигнати поволни услови за продолжување на разговорите со Грција, откако турскиот истражувачки брод „Оруч Реис” ги напушти спорните води на истокот на Медитеранот, изјави портпаролот на турскиот претседател Ибрахим Калин. Калин на онлајн состанок рече дека враќањето на бродот во Анталија е можност за унапредување на разговорите

Ердоган со порака до Меркел:Бродот не ги завршил истражувањата

Ердоган со порака до Меркел:Бродот не ги завршил истражувањата

Меркел и Ердоган разговарале преку видео врска, објави турското претседателство. „Несогласувањата на истокот на Медитеранот може да се решат преку преговори, под услов тие да бидат спроведени конструктивно врз основа на еднаквост“, соопшти турското претседателство, пренесе АФП. Членките на НАТО и соседи, Грција и Турција, веќе со месеци се расправаат