притисни ентер »

„Ле Монд“: Русија го победи алкохолизмот

„Ле Монд“: Русија го победи алкохолизмот

Овој заклучок се заснова на последниот извештај на Светската здравствена организација, кој ги побива воспоставените стереотипи за „руското пијанство“. Русите пијат значително помалку, тврди францускиот весник „Ле Монд“. Светската здравствена организација смета дека рестриктивните мерки, кои во Русија беа плански воведени уште од раните 2000-ти, овозможија