„Лица и дела“: Мери Младеновска домаќинка на Стојко Митковски од КУД „Китка“

Во вечерашното издание на „Лица и дела“ гостин е Стојко Митковски, претседател на КУД „Китка“ од Истибања… Митковски е голем уметник и човек кој ја негува македонската традиција и фолклор. КУД „Китка“ има настапувано на многу манифестации во Македонија но и надвор од нашата земја… И, мора да признаеме дека е убаво кога во наши емисии се претставуваат