притисни ентер »

Опасни апликации однапред додадени во телефоните, еве што да сторите

Опасни апликации однапред додадени во телефоните, еве што да сторите

Нова опасност за корисниците на Андроид: Откриени се апликации кои му штетат на вашиот телефон, а однапред се инсталирани кога ќе го купите. Уште полошо, бришењето апликации што може да му наштетат на телефонот ќе го направи уредот бескорисен. loading... Зад 4 од 5 најпопуларни апликации стои една иста компанија Malwarebytes предупредуваат за софтвер

Кои апликации нудат најбезбедна комуникација меѓу корисниците?

Кои апликации нудат најбезбедна комуникација меѓу корисниците?

Во екот на скандалот со групата „Јавна соба“ на апликацијата Телеграм, се поставува прашањето дали поимот безбедна комуникација на интернет воопшто постои и што можеме ние да направиме самите за да се заштитиме од хакерски напади и злоупотреби ? Најкомерцијалните апликации, како што се Фејсбук месинџер, Скајп или Снепчет, колку и да ни се чинат како