притисни ентер »

Затворска казна од 1 година за газдите кои нема да исплатат К-15

Затворска казна од 1 година за газдите кои нема да исплатат К-15

Работодавачите кои нема да исплатат регрес за годишен одмор, популарникот К-15, или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства ќе бидат казнети. Кривичниот закон предвидува затворската казна до 1 година, пишува „ Вечер “. Од Сојузот на синдикати очекуваат дека со зајакнатата казнена политика и измените на Кривичниот закон ќе се елиминираат

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства по овој основ, Кривичниот закон предвидува затворската казна

Што да правите ако газдата ви го бара назад регресот од К15

Што да правите ако газдата ви го бара назад регресот од К15

АКО ГАЗДАТА ВИ ГО БАРА НАЗАД К15 - пријавете во МВР, советува Трудовиот инспекторат. До крајот на годинава, работодавците имаат обврска да исплатат регрес а дали сите компании ќе го сторат тоа, или некои ќе се обидат да го избегнат, често и преку исплата на регресот за годишен одмор, а потоа барање работниците да ги вратат назад парите, задолжен е

Што да правите ако газдата ви го бара назад регресот од К15

Што да правите ако газдата ви го бара назад регресот од К15

54 Споделувања Share Tweet До крајот на годинава, работодавците имаат обврска да исплатат регрес а дали сите компании ќе го сторат тоа, или некои ќе се обидат да го избегнат, често и преку исплата на регресот за годишен одмор, а потоа барање работниците да ги вратат назад парите, задолжен е да проверува Државниот пазарен инспекторат. Како се наближува

Сојуз на синдикати: Работодавачите да го исплатат регресот до крај на годината

Сојуз на синдикати: Работодавачите да го исплатат регресот до крај на годината

Сојузот на синдикатите на Македонија преку соопштение ги повика работодавачите да им исплатат регрес за годишен одмор на работниците до крајот на годината, како што предвидуваат правилата. „Регресот за годишен одмор е  право воспоставено по пат на дијалог помеѓу претставниците на работниците во конкретниот случај  Сојузот на синдикатите на Македонија 

Синдикатите го потсетуваат приватниот сектор да исплати К-15

Синдикатите го потсетуваат приватниот сектор да исплати К-15

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

Синдикатите го потсетуваат приватниот сектор да исплати К-15

Синдикатите го потсетуваат приватниот сектор да исплати К-15

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот

Синдикатите го потсетуваат приватниот сектор да исплати регрес за годишен одмор

Синдикатите го потсетуваат приватниот сектор да исплати регрес за годишен одмор

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

ССМ: Газдите од приватниот сектор да исплатат к-15

ССМ: Газдите од приватниот сектор да исплатат к-15

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно

Синдикатот апелира: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат К-15

Синдикатот апелира: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат К-15

Исплатата на регресот за годишен одмор воспоставена со Општиот колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е задолжителна за работниците и треба работодавачите да ја реализираат до крајот на годината, се посочува во денешното соопштение од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Сојузот на синдикатите на Македонија заедно