притисни ентер »

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

Во Грција се воведуваат анти ковид мерки и за децата

Во Грција се воведуваат анти ковид мерки и за децата

Во Грција се воведуваат нови анти-ковид правила за деца од 5 до 11 години. Тие ќе треба да покажат докази за негативен тест за коронавирус за да им се овозможи да влезат во затворени простории, каде што пристапот до невакцинирани лица е ограничен, изјави денеска владиниот портпарол Јанис Економу. Тој рече дека, од околу 800.000 тестови што ги направиле

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот е задолжителен за децата од четири,

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот е задолжителен за децата од четири,

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата МИА Агенција Пред 4 минути Грција аеродромм /Фото: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

За влез во Грција тестови и децата од четири до 11 години

За влез во Грција тестови и децата од четири до 11 години

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

Стануваат ли училиштата извор на ширење на ковид 19, вчера 50 нови позитивни ученици

Стануваат ли училиштата извор на ширење на ковид 19, вчера 50 нови позитивни ученици

Ова е податок само за вчерашниот ден, а од почетокот на пандемијата се регистрирани околу 500 ученици од основно и од средно училиште. Според Министерката за образование Мила Царовска, нема ширење на заразата внатре во училиштата. Во меѓувреме народниот правобранител со допис до МОН. Во него се наведуваат забелешките на дел од родителите, учениците

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

ГРЦИЈА СО НОВИ КОВИД ПРАВИЛА Овој пат тие се за деца на возраст од 5 до 11 години

ГРЦИЈА СО НОВИ КОВИД ПРАВИЛА Овој пат тие се за деца на возраст од 5 до 11 години

Во Грција, децата на возраст од 5 до 11 години ќе треба да покажат докази за негативен тест за коронавирус за да им се овозможи да влезат во затворени простории за забава и одмор, каде што пристапот до невакцинирани лица е ограничен, изјави денеска владиниот портпарол Јанис Економу. Решавање на конфузијата што настана викендот во врска со рестриктивните

Како започна учебната година во Грција?

Како започна учебната година во Грција?

Во Грција започна новата учебна година, но под посебни услови и специфични протоколи. Но, Грција вметнува нови мерки против коронавирусот токму со почетокот на оваа учебна година. Најголем ефект мерките ќе имаат врз невакцинираните лица. Имено, здравствените власти во оваа земја воведоа задолжителен тест за коронавирусот, кој ќе го платат сите невакцинирани

Грција донесе нови рестриктивни мерки, ќе важат и за туристите

Грција донесе нови рестриктивни мерки, ќе важат и за туристите

Затворени простори само за вакцинирани, задолжителни рапид тестови еднаш или два пати седмично за невакцинираните вработени во јавниот и приватниот сектор, но на сопствен трошок, по десет евра од тест, задолжителен негативен тест за патување низ земјата со брод, автобуси, воз или авион за невакцинираните, се дел од мерките во Грција, кои утрово стапија

Невакцинираните ученици во Грција ќе мора да носат негативен тест

Невакцинираните ученици во Грција ќе мора да носат негативен тест

Истот важи и за сите вработени во приватниот и јавниот сектор кои не се вакцинирани. Денот на враќање во училиштата се совпаѓа со стапување во сила на новите задолжителни мерки за невакцинираните лица на возраст од 12 години и повеќе. Повеќе од 5,7 милиони од 10,7 милиони луѓе во Грција се целосно вакцинирани и повеќе од 11 милиони ја примиле првата