Денес е светски ден на бакнежот! колку траел НАЈДОЛГИОТ, каде се ЗАБРАНЕТИ и зошто е помоќен од лекот

При бакнување се ослободуваат хормоните сератонин и допамин, а за време на бакнувањето се активира секој мускул на лицето. Меѓународниот ден на бакнежот се прославува на секој 6 јули! Еден пар од Тајланд го држи моменталниот светски рекорд во долго бакнување, а тие се бакувале дури 58 часа, 35 минути и 38 секунди. Бакнежите за многумина се најубавиот