притисни ентер »

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

ИЗВОР Скопје24 | март 25, 2020 Општина Ѓорче Петров апелира до сите граѓани кои ги паркираат своите возила на тротоарите и коловозите веднаш да ги препаркираат во своите дворови за да се овозможи непречено движење на комуналните возила (полициските, противпожарните, на Брзата помош и на возилата за собирање на комунален смет и друго). Ова е една од

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Општина Ѓорче Петров апелира до сите граѓани кои ги паркираат своите возила на тротоарите и коловозите веднаш да ги препаркираат во своите дворови за да се овозможи непречено движење на комуналните возила (полициските, противпожарните, на Брзата помош и на возилата за собирање на комунален смет и друго). Ова е една од мерките што ги презема Кризниот

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Изминатата вечер беше првиот ден од воведениот полициски час во земјава за да се запре ширењето на корона вирусот. На улиците немаше никој, по некое возило, веројатно, дел од службите кои со одобрение на Владата може да се движат навечер од 21 часот до наутро во шест часот. Кучиња слободно се шетаа низ улиците. Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Изминатата вечер беше првиот ден од воведениот полициски час во земјава за да се запре ширењето на корона вирусот. На улиците немаше никој, по некое возило, веројатно, дел од службите кои со одобрение на Владата може да се движат навечер од 21 часот до наутро во шест часот. Кучиња слободно се шетаа низ улиците. Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев

Обиколка на Скопје: Како помина првиот полициски час?

Обиколка на Скопје: Како помина првиот полициски час?

Мирно и тивко – вака накусо може да се опише првиот полициски час во историјата на државата, кој започна синоќа од 21 часот и траеше до 6 часот наутро, откако владата го воведе како една од мерките во борбата против ширењето на смртоносниот корона вирус Фокус направи обиколка низ главните скопски сообраќајници и низ строгиот центар на градот, каде,