притисни ентер »

Врачени годишните награди на ДПМ

Врачени годишните награди на ДПМ

Јован Стрезовски, Панде Манојлов, Зоран Пејковски и Катица Ќулавкова ги примија годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најдобри книжевни остварувања во 2019 година. ДПМ им ги врачи признанијата на свеченост денеска, традиционално на денот кога го слави денот на своето основање (13 февруари 1947). Наградата за проза „Стале Попов“

Врачени годишните награди на ДПМ

Врачени годишните награди на ДПМ

Јован Стрезовски, Панде Манојлов, Зоран Пејковски и Катица Ќулавкова ги примија годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најдобри книжевни остварувања во 2019 година. ДПМ им ги врачи признанијата на свеченост денеска, традиционално на денот кога го слави денот на своето основање (13 февруари 1947). Наградата за проза „Стале Попов“

Еве кои писатели добија награди за 2019 година од ДПМ

Еве кои писатели добија награди за 2019 година од ДПМ

Јован Стрезовски, Панде Манојлов, Зоран Пејковски и Катица Ќулавкова ги примија годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најдобри книжевни остварувања во 2019 година. ДПМ им ги врачи признанијата на свеченост денеска, традиционално на денот кога го слави денот на своето основање (13 февруари 1947). Наградата за проза „Стале Попов“

Врачени годишните награди на ДПМ

Врачени годишните награди на ДПМ

Јован Стрезовски, Панде Манојлов, Зоран Пејковски и Катица Ќулавкова ги примија годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најдобри книжевни остварувања во 2019 година. ДПМ им ги врачи признанијата на свеченост денеска, традиционално на денот кога го слави денот на своето основање (13 февруари 1947). Скопје, 13 февруари 2020 (МИА)

Друштвото на писатели денеска ќе ги додели традиционалните книжевни награди

Друштвото на писатели денеска ќе ги додели традиционалните книжевни награди

Денеска, 13 февруари, со почеток во 12 часот во просториите на Друштвото на писатели на Македонија ќе се одржи свеченост на која ќе бидат врачени традиционалните книжевни награди на писателската асоцијација за 2019 година. Како што веќе беше соопштено, добитници на наградите се: Јован Стрезовски за книгата „Чувар на тајни“ (награда „Стале Попов“ за

Врачување на наградите на ДПМ

Врачување на наградите на ДПМ

Во просториите на Друштвото на писатели на Македонија, денеска напладне ќе се одржи свеченост на која ќе бидат врачени традиционалните книжевни награди на писателската асоцијација за 2019 година. Како што веќе беше соопштено, добитници на наградите се: Јован Стрезовски за книгата „Чувар на тајни“ (награда „Стале Попов“ за проза); Панде Манојлов за

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија, есеј и за литература за деца за 2019 година и воедно ќе биде одбележана 73-годишнината од основањето на македонската писателска асоцијација. Јован Стрезовски е добитник на наградата за проза „Стале Попов“ за книгата „Чувар на тајни“, на Панде Манојлов му е доделена

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија, есеј и за литература за деца за 2019 година и воедно ќе биде одбележана 73-годишнината од основањето на македонската писателска асоцијација. Јован Стрезовски е добитник на наградата за проза „Стале Попов“ за книгата „Чувар на тајни“, на Панде Манојлов му е доделена

Друштвото на писатели денеска ќе ги додели традиционалните книжевни награди

Друштвото на писатели денеска ќе ги додели традиционалните книжевни награди

Денеска, 13 февруари, со почеток во 12 часот во просториите на Друштвото на писатели на Македонија ќе се одржи свеченост на која ќе бидат врачени традиционалните книжевни награди на писателската асоцијација за 2019 година. Како што веќе беше соопштено, добитници на наградите се: Јован Стрезовски за книгата „Чувар на тајни“ (награда „Стале Попов“ за

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

На конкурсот на ДПМ распишан во декември за најдобри книжевни остварувања во 2019-та пристигнале 57 наслови. Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија, есеј и за литература за деца за 2019 година и воедно ќе биде одбележана 73-годишнината од основањето на македонската писателска асоцијација. Јован Стрезовски

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија, есеј и за литература за деца за 2019 година и воедно ќе биде одбележана 73-годишнината од основањето на македонската писателска асоцијација. Јован Стрезовски е добитник на наградата за проза „Стале Попов“

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија, есеј и за литература за деца за 2019 година и воедно ќе биде одбележана 73-годишнината од основањето на македонската писателска асоцијација. Скопје, 13 февруари 2020 (МИА) – Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија,

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

– Во Друштвото на писателите денеска напладне ќе бидат врачени наградите за проза, поезија, есеј и за литература за деца за 2019 година и воедно ќе биде одбележана 73-годишнината од основањето на македонската писателска асоцијација. Јован Стрезовски е добитник на наградата за проза „Стале Попов“ за книгата „Чувар на тајни“, на Панде Манојлов  му е

Утре ќе се врачат годишните награди на ДПМ

Утре ќе се врачат годишните награди на ДПМ

Утре, на 13 февруари, со почеток во 12 часот, во просториите на Друштвото на писатели на Македонија ќе се одржи свеченост на која ќе бидат врачени традиционалните книжевни награди на писателската асоцијација за 2019 година. Како што веќе беше соопштено, добитници на наградите се: Јован Стрезовски за книгата „Чувар на тајни“ (награда „Стале Попов“ за

Врачени книжевните награди на ДПМ за 2019: Најважното признание за секој творец е од колегите – творци

Врачени книжевните награди на ДПМ за 2019: Најважното признание за секој творец е од колегите – творци

„Наградите не се резултат на маркетиншки кампањи, ниту збир на лајкови на социјалните мрежи, ниту цифри на тиражи и заработени финансиски средства – туку колегијална почит во книжевното творештво. Тие се значајна алка во создавањето репери за градење вредности во нашата литература и култура“, рече претседателка на писателската асоцијација Соња Стојменска