притисни ентер »

Намерно опожарени 250 хектари земјоделско земјиште, засилени контроли на теренот

Намерно опожарени 250 хектари земјоделско земјиште, засилени контроли на теренот

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра, особено во Кочани каде што оваа појава

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, особено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Како што соопштија од Генералниот секретаријат на Владата, од ДИЗ ги информирале дека соработката со општините, како и со полициските

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка

Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра, особено во Кочани каде што оваа појава е најзачестена, а се со цел запирање на трендот на загадувањето на воздухот, палењето на стрништа, палењето на шумите и друга вегетација а контролите на терен да се вршат самоницијативно или тимски со преставници на

Засилени контроли против палење на стрништа: Досега изречени 34 казни

Засилени контроли против палење на стрништа: Досега изречени 34 казни

Фото: zelenaberza.com.mk Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, особено во регионите со потенцијална опасност од палење на стрништа на земјоделското земјиште. Како што соопштија од Генералниот секретаријат на Владата, од ДИЗ ги информирале дека соработката со општините и со Министерството

Изречени 34 казни за палење стрништа

Изречени 34 казни за палење стрништа

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информира дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништата на земјоделско земјиште. Од досегашните спроведени контроли, кои се повеќе од 200, изготвени се записници и 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Oпожарена е површина од 250 хектари, при 200 контроли изречени се над 30 казни

Oпожарена е површина од 250 хектари, при 200 контроли изречени се над 30 казни

Државниот инспекторат за земјоделство информираше дека за време на викендот биле зачестени контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Од ДИЗ го информирале Генералниот секретаријат на Владата дека соработката со општините, како и со полициските единици, е солидна,

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Како што соопштија од Генералниот секретаријат на Владата, од ДИЗ ги информирале дека соработката со општините, како и со полициските

34 казни за опожарени 250 хектари, зачестени контролите

34 казни за опожарени 250 хектари, зачестени контролите

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осoбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од палење на стрништатта на земјоделско земјиште, информираа денеска од Владата. Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра,

Засилени контролите за палење на стршнита, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стршнита, изречени 34 казни од кои 5 барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништатта на земјоделско земјиште. Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра, особено во Кочани каде што оваа

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Како што соопштија од Генералниот секретаријат на Владата, од ДИЗ ги информирале дека соработката со општините, како и со полициските

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни од кои пет барања за прекршочна постапка

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништата на земјоделско земјиште. Како што соопштија од Генералниот секретаријат на Владата, од ДИЗ ги информирале дека соработката со општините, како и со полициските

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни

Засилени контролите за палење на стрништа, изречени 34 казни

Државниот инспекторат за земјоделство (ДИЗ) информираше дека за време на викендот ги зачести контролите на терен, осбено во оние региони каде што има потенцијална опасност од плаење на стрништатта на земјоделско земјиште. Од ДИЗ информираат дека соработката со општините, како и со полициските единици на МВР е добра, особено во Кочани каде што оваа

Гореше половина Македонија, фатени само 15 потпалувачи

Гореше половина Македонија, фатени само 15 потпалувачи

Палењето стрништа често се разгорува во пожарите што тешко се контролираат, влијае врз загадувањето на воздухот, а е ризично и за оние што ги палат, бидејќи во минатото токму неколку такви лица ги загубија животите палејќи остатоци од сува трева на нивите Вкупно 15 сторители што палеле стрништа затекнале инспекторите на самото место оваа година, иако