Сомнителен закон за политичко рекламирање

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите. Во својата претходна статија за МKД.мк , имајќи ја предвид економската криза која допрва следи, истакнав дека би требало да се суспендираат