притисни ентер »

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503 Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Во Италија денеска починаа 683 лица од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска починаа 683 лица од коронавирусот, вкупно 7.503

Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Во Италија денеска починаа 683 заболени од корона вирусот

Во Италија денеска починаа 683 заболени од корона вирусот

Бројот на починати од корона вирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Речиси 700 починати од ковид-19 во Италија во последните 24 часа

Речиси 700 починати од ковид-19 во Италија во последните 24 часа

Италија имаше уште еден катастрофален ден во борбата против коронавирусот откако во последните 24 часа починаа 683 луѓе, со што вкупната бројка порасна на 7.503, убедливо најмногу на светот. Ова, сепак, е помала бројка во однос на вчера, кога имаше 743 мртви. Во изолација е и шефот на цивилната заштита Анџело Борело, кој секој ден на прес-конференција

Уште четри лекари починаа од коронавирус во Италија, бројката се искачи на 33

Уште четри лекари починаа од коронавирус во Италија, бројката се искачи на 33

Лекарите, медицинските сестри и здравствениот персонал се првите кои се изложени на ризик од коронавирус. Уште четри лекари починаа од коронавирус во Италија. Со тоа, вкупната бројка на лекари кои го загубиле животот се искачија на 33. Се работи за двајца стоматолози, еден општ лекар во Наполи и една лекарка во Бергамо во одделението за здравствена

Италија – бројот на мртви од корона денес е 683, а вкупно има 7.503

Италија – бројот на мртви од корона денес е 683, а вкупно има 7.503

Четврт последователен ден се забележува пад на кривата на инфекција и смртните случаи во Италија, но тие и натаму се многу големи. Бројот на смртните случаи за последниве 24 часа беше 683 (вчера 743). Вкупната бројка е застрашувачка – 7.503. За еден ден биле регистрирани нови 3.491 случаи (вчера 3.612). Ако за Италија претставува некаква утеха бројот

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

Во Италија денеска 683 починати од коронавирусот, вкупно 7.503

– Бројот на починати од коронавирусот во Италија денеска се зголеми за 683 и сега изнесува 7.503 лица, соопшти Агенцијата за цивилна заштита. Италија денеска бележи пад на бројот на жртвите во однос на вчера, кога починаа 743 лица. Во соопштението на Агенцијата се додава дека во Италија има вкупно 74.386 заразени со Ковид-19. Директорот на Агенцијата,

Најнови бројки од Италија: За 24 часа се заразиле повеќе од 3400 лица, благ пад во бројот на починатите

Најнови бројки од Италија: За 24 часа се заразиле повеќе од 3400 лица, благ пад во бројот на починатите

Претставници на италијанската Цивилна заштита го објавија најновиот број на заразени лица во земјата. Тие изјавиле дека денес се регистрирани уште 3.491 заразени лица (вчера имало 3.612), 683 лица починале во последните 24 часа (вчера 743), а 1.036 лица се опоравиле. Тие исто така објавија дека 31 лекар починале денес од коронавирусот во Италија, што