притисни ентер »

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои беа изложени на јавноста после низа на хакерски напади. Од нив направија листа од 10-те најчесто користени лозинки кои се најранливи на хакерски напади. Повеќе од половина од „протечените“ лозинки се повторуваат по неколку илјади и милиони пати, односно 56%. Од друга страна, 44% од

Ова се 10те најлоши лозники за 2020 година – избегнувајте ги

Ова се 10те најлоши лозники за 2020 година – избегнувајте ги

ИЗВОР Скопје24 | ноември 20, 2020 Компанијата Nordpass направи листа од 10 најчести лозинки кои биле најлесни за хакерски напад. Повеќе од половина од лозинките биле повторени од неколку десетици до неколку милиони пати, или 56%. Од друга страна, само 44% од лозинките биле единствени, односно не биле повторени никаде. Повеќето лозинки од Топ 10 листата

Ова се топ 10 најлоши лозинки за 2020 година

Ова се топ 10 најлоши лозинки за 2020 година

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои биле изложени на јавноста после хакерски напади. Од тоа направиле листа со топ 10 најчесто лозинки, па поради безбедност би било добро да проверите дали некоја од вњшите лозинки се наоѓа на листата. Повеќе од половина од протечените лозинки се повторуваат во од неколку десетици до неколку

Топ 10 најлоши лозинки за 2020 година

Топ 10 најлоши лозинки за 2020 година

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои биле изложени на јавноста по хакерските напади. Од тоа, тие направија листа со 10 од оние кои се најчести, па затоа, поради безбедносни причини, би било добро да проверите дали вашата лозинка не е меѓу нив. Повеќе од половина од „протечените“ лозинки биле повторени од неколку десетици