притисни ентер »

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

Од 1,8 милијарди во 2017, бројот на пластични кеси во супермаркетите во Грција, во 2019 се намалил на 24 милиони, односно за 98,6 отсто, според податоците на грчкиот Институт за истражување на малопродажни производи, јави дописничката на МИА од Атина. Резултатите од истражување, за кои од Институтот велат дека се особено охрабрувачки, се однесуваат

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

Од 1,8 милијарди во 2017, бројот на пластични кеси во супермаркетите во Грција, во 2019 се намалил на 24 милиони, односно за 98,6 отсто, според податоците на грчкиот Институт за истражување на малопродажни производи, јави дописничката на МИА од Атина. Резултатите од истражување, за кои од Институтот велат дека се особено охрабрувачки, се однесуваат

Грција ја редуцира пластиката: За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во супермаркетите

Грција ја редуцира пластиката: За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во супермаркетите

Од 1,8 милијарди во 2017, бројот на пластични кеси во супермаркетите во Грција, во 2019 се намалил на 24 милиони, односно за 98,6 отсто, според податоците на грчкиот Институт за истражување на малопродажни производи, јави дописничката на МИА од Атина. Резултатите од истражување, за кои од Институтот велат дека се особено охрабрувачки, се однесуваат

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

Од 1,8 милијарди во 2017, бројот на пластични кеси во супермаркетите во Грција, во 2019 се намалил на 24 милиони, односно за 98,6 отсто, според податоците на грчкиот Институт за истражување на малопродажни производи, јави дописничката на МИА од Атина. Резултатите од истражување, за кои од Институтот велат дека се особено охрабрувачки, се однесуваат

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

Во 2017, употребата била 167 кеси по жител, а во 2019 се намалила на само две. Од 1,8 милијарди во 2017, бројот на пластични кеси во супермаркетите во Грција, во 2019 се намалил на 24 милиони, односно за 98,6 отсто, според податоците на грчкиот Институт за истражување на малопродажни производи, јави дописничката на МИА од Атина. Резултатите од истражување,

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

За 98,6 отсто намалена употребата на пластични кеси во грчките супермаркети

Од 1,8 милијарди во 2017, бројот на пластични кеси во супермаркетите во Грција, во 2019 се намалил на 24 милиони, односно за 98,6 отсто, според податоците на грчкиот Институт за истражување на малопродажни производи, јави дописничката на МИА од Атина. Резултатите од истражување, за кои од Институтот велат дека се особено охрабрувачки, се однесуваат