притисни ентер »

Дачиќ: Уште една држава го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една држава го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ, најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите случувања на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Петнаесета држава го повлекува признавањето на Косово

Дачиќ: Петнаесета држава го повлекува признавањето на Косово

Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ, најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста

Петнаесета земја го повлекува признавањето на Косово, вели Дачиќ

Петнаесета земја го повлекува признавањето на Косово, вели Дачиќ

Петнаесета земја го повлекува признавањето на Косово, вели Дачиќ Србија следната недела ќе го објави името на земјата што ја повлече или суспендираше својата позиција за признавање на Косово, оваа држава ќе биде 15-та земја по ред, објави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ. Дачиќ не прецизираше за која земја станува збор, но изјави

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, најави дека Соединетите држави нема да преземат водечка улога во дијалогот Белград – Приштина. Дијалогот ќе го води Европската унија, но САД ќе сакаат компромисното решение за Косово да се користи на претстојните претседателски избори во земјата. Првиот дипломат рече дека двапати разговарал со

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, најави дека Соединетите држави нема да преземат водечка улога во дијалогот Белград – Приштина. Дијалогот ќе го води Европската унија, но САД ќе сакаат компромисното решение за Косово да се користи на претстојните претседателски избори во земјата. Првиот дипломат рече дека двапати разговарал со

САД нема да го водат дијалогот за Косово, тврди Дачиќ

САД нема да го водат дијалогот за Косово, тврди Дачиќ

Српскиот министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ, денеска изјави дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за „Прва ТВ“ изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД бараат добитна комбинација за компромис меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД бараат добитна комбинација за компромис меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

МИА БАЛКАН Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

МИА БАЛКАН Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Дачиќ: САД нема да го преземат водењето дијалог меѓу Белград и Приштина

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ изјави денеска дека САД нема да го преземат водењето на дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека се обидуваат да најдат добитна комбинација за компромис. Тој за Првата телевизија изјави дека дијалогот ќе продолжи да го води ЕУ, но дека САД сакаат компромисно решение за Косово и да го искористат тоа на претстојните