притисни ентер »

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со донeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност се шпекулации. Во соопштението од Државниот завод за статистика стои дека во процесот на подготовка на претстојниот Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020 Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

ДЗС: Собранието ќе одлучи кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе одлучи кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република Македонија со доенeсување на Законот за Попис 2020, истакнуваат од Државниот завод за статистика отфрлајќи ги како шпекулации сите тврдења дека следниот Попис на население ќе биде без прашањето за етничка припадност

Директорот на Државен завод за статистика: Политичко влијание за пописот нема да има

Директорот на Државен завод за статистика: Политичко влијание за пописот нема да има

Апостол Симовски, директор на Државниот завод за статистика, во интервју за Алсат-М верува дека пописот кој треба да се одржи наредната година, ќе помине без никакви политички влијанија. „Попис во Македонија ќе мора да има. Не станува збор ниту за наша желба, ниту за било што друго. Има потреба од овие податоци. Политичкото влијание беше проблем во

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

Собранието на Република Македонија со донeсување на Законот за Попис 2020 ќе го донесе конечното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во пописот што треба да се реализира во 2020 година. Со тоа од  Државниот завод за статистика ги отфрлаат сите тврдења дека следниот попис на населението ќе биде без прашањето за етничка припадност. Во соопштението

Директорот на Државен завод за статистика најавува попис без политички влијанија

Директорот на Државен завод за статистика најавува попис без политички влијанија

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, нагласува дека пописот на населението што се планира за следната година, ќе помине без политички влијанија. Според Симевски, поради тоа се настојува да не постои графа за етничката припадност на граѓаните. -Попис во Македонија ќе мора да има. Не станува збор ниту за наша желба, ниту за

(ВИДЕО) Интервју со директорот на Државниот Завод за Статистика, Апостол Симовски

(ВИДЕО) Интервју со директорот на Државниот Завод за Статистика, Апостол Симовски

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, во интервју за Алсат, изјави дека верува оти пописот на населението кој се планира за следната година, ќе помине без политички влијанија. Поради тоа се настојува да не постои графа за етничката припадност на граѓаните. За разлика од неуспешниот попис во 2011 година, овој пат ќе учествува

Симовски од ДЗС: Пописот ќе биде без етничка графа

Симовски од ДЗС: Пописот ќе биде без етничка графа

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски, во интервју за Алсат, смета дека пописот на населението предвиден за 2020 година ќе помине без политички влијанија. Тој вели дека ова е една од причините зошто не му е потребна табела за етничката припадност на граѓаните во пописот. За разлика од неуспешниот попис во 2011 година, овој пат

Симовски: Пописот ќе биде без етничка графа за да нема политички влијанија

Симовски: Пописот ќе биде без етничка графа за да нема политички влијанија

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски, во интервју за Алсат, смета дека пописот на населението предвиден за 2020 година ќе помине без политички влијанија. Тој вели дека ова е една од причините зошто не му е потребна табела за етничката припадност на граѓаните во пописот. За разлика од неуспешниот попис во 2011 година, овој пат