притисни ентер »

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

Рекордни 3,3 милиони Американци се регистрирале за бенефиции за невработени минатата седмица, највисоки скок на невработеност во една недела во американската историја без никаква конкуренција. Досега, во евиденцијата вакво нешто, но само слично, е забележано во неделата во октомври 1982 година, кога во истата недела биле отпуштени 695.000 луѓе. Бројката

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

Рекордни 3,3 милиони Американци се регистрирале за бенефиции за невработени минатата седмица, највисоки скок на невработеност во една недела во американската историја без никаква конкуренција. Досега, во евиденцијата вакво нешто, но само слично, е забележано во неделата во октомври 1982 година, кога во истата недела биле отпуштени 695.000 луѓе. Бројката

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк Тајмс“ пишува дека шокантниот број откази не ја отсликува вистинската ситуација на

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк Тајмс“ пишува дека шокантниот број откази не ја отсликува вистинската ситуација на

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. The New York Times пишува дека шокантниот број откази не ја отсликува вистинската ситуација

Во Америка рекордни 3,3 милиони лица добија отказ за една недела

Во Америка рекордни 3,3 милиони лица добија отказ за една недела

Во Америка рекордни 3,3 милиони лица добија отказ за една недела Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк тајмс“ пишува дека

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Рекордни 3,3 милиони Американци минатата недела се пријавиле за надомест за невработени лица, што претставува најголем број откази во американската историја. Досега рекордот беше од 1982 година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста недела. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели на тоа како ќе влијае кризата со коронавирусот

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Рекордни 3,3 милиони Американци минатата недела се пријавиле за надомест за невработени лица, што претставува најголем број откази во американската историја. Досега рекордот беше од 1982 година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста недела. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели на тоа како ќе влијае кризата со коронавирусот

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Рекордни 3,3 милиони Американци минатата недела се пријавиле за надомест за невработени лица, што претставува најголем број на откази во американската историја. Досега рекордот беше од 1982 година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста недела. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели на тоа како ќе влијае кризата со коронавирусот

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк Тајмс“ пишува дека шокантниот

Во Америка за една недела 3,3 милиони луѓе добиле отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони луѓе добиле отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци се пријавиле за надомест за невработени минатата недела, што е без преседан во американската историја. Досега рекордот го држеше една недела од октомври 1982 година кога 695.000 луѓе добиле отказ во една недела. бројката од 3,3 милиони невработени е еден од многубројните показатели како кризата со коронавирусот ќе влијае

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа минатата недела откако кризата со коронавирусот затвори големи делови на американската економија. Според официјални податоци, ова е драматичен пораст во однос на неделата пред тоа, кога 281.000 луѓе побарале бенефиции за невработеност. Ова е најголемата бројка регистрирана досега, а претходниот рекорд

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк Тајмс“ пишува дека шокантниот број откази не ја отсликува вистинската ситуација на

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа минатата недела откако кризата со корона вирусот затвори големи делови на американската економија. Според официјални податоци, ова е драматичен пораст во однос на неделата пред тоа, кога 281.000 луѓе побарале бенефиции за невработеност. Содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со

За една недела се отпуштени 3,3 милиони Американци

За една недела се отпуштени 3,3 милиони Американци

Аналитичарите оценуваат дека ова е само почеток и дека ќе следат бројки кои ќе бидат уште попоразителни. Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ

Драматично зголемување на невработеноста во САД

Драматично зголемување на невработеноста во САД

Пандемијата со Ковид-19 предизвикува нарушувања на американската економија, а податоците објавени во четвртокот изутрината покажуваат силна штета направена на пазарот на трудот. Бројот на Американци кои се пријавиле за бенефиции за невработеност се зголемил на рекордни 3,2 милиони за неделата што заврши на 21 март. Општите очекувањата беа дека ќе има

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа минатата недела откако кризата со корона вирусот затвори големи делови на американската економија. Според официјални податоци, ова е драматичен пораст во однос на неделата пред тоа, кога 281.000 луѓе побарале бенефиции за невработеност. Содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ во текот на минатата недела

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ во текот на минатата недела

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк Тајмс“ пишува дека шокантниот број откази не ја отсликува вистинската ситуација на