притисни ентер »

Научно истражување: Бракот е природен лек против стресот

Научно истражување: Бракот е природен лек против стресот

Научно истражување: Бракот е природен лек против стресот Наспроти урбаната легенда, научници утврдија дека бракот значи помалку стрес, посочува истражување објавено во списанието „Сајконеуроендокринолоџи“. Испитувањата покажале и дека луѓето во брак имаат најниско ниво на кортизол – хормонот на стрес. Главниот научен аргумент е дека луѓето полесно