притисни ентер »

Фото: Корвета по прв пат со централно поставен мотор

Фото: Корвета по прв пат со централно поставен мотор

„Chevrolet Corvette C8“ не претставува само нова генерација од овој долговечен американски модел, туку е автомобил кој носи значителни измени, бидејќи за прв пат во историјата на ова компанија  тие ќе произведат автомобил со централна поставеност на моторот. Наместо напред, како што беше случај во претходните генерации, моторот е сега поставен во централниот