притисни ентер »

Промовирана поштенска марка по повод 75 години од ослободувањето на Скопје

Промовирана поштенска марка по повод 75 години од ослободувањето на Скопје

Во пресрет на 13 Ноември, Град Скопје и Поштата промовираа пригодна марка по повод 75 години од ослободувањето на главниот град, на авторката Лариса Донев. Градоначалникот Петре Шилегов рече дека поштенски марки со мотиви од Скопје се издавани  и додека градот беше дел од СФРЈ, но и претходно зашто Скопје бил важен административен центар на овие простори