притисни ентер »

Принова во ЗОО Скопје: Прв пат се роди џуџесто мајмунче

Принова во ЗОО Скопје: Прв пат се роди џуџесто мајмунче

„ Во ЗОО скопје за првпат се роди бебе џуџест мармозет. Џуџестите мармазети се најмалите мајмунчиња на светот и тежат најмногу до 100 грама. Може да замислите колку е мало бебенцето“, соопштуваат од ЗОО Скопје, a големината на ова бебе ја споредуваат со детски прст.

Принова во ЗОО Скопје: Се роди преслатко џуџесто мајмунче

Принова во ЗОО Скопје: Се роди преслатко џуџесто мајмунче

Скопската Зоолошка градина побогата за уште еден мал, пресладок жител, мало мајмунче од видот џуџест мармозет. „Џуџестите мармазети се најмалите мајмунчиња на светот и тежат најмногу до 100 грама. Може да замислите колку е мало бебенцето“, соопштуваат од ЗОО Скопје. Тие големината на ова бебе ја споредуваат со детски прст.

Скопската Зоолошка има ново бебе: За првпат се роди џуџест мармозет (ФОТО)

Скопската Зоолошка има ново бебе: За првпат се роди џуџест мармозет (ФОТО)

Скоспката Зоолошка градина доби ново бебе и тоа за првпат се роди џуџест мармозет. Оваа информација на социјалните мрежи ја сподели ЗОО Скопје. - Џуџестите мармазети се најмалите мајмунчиња на светот и тежат најмногу до 100 грама. Може да замислите колку е мало бебенцето- минијатура еднаква на детско прсте . Да ни е живо и здраво , напишаа од скопската

Во скопската зоолошка градина за првпат се роди џуџест мармозет

Во скопската зоолошка градина за првпат се роди џуџест мармозет

„Во Зоо Скопје за првпат се роди бебе џуџест мармозет“, објавија од скопската зоолошка градина. Како што објаснуваат џуџестите мармазети се најмалите мајмунчиња на светот и тежат најмногу до 100 грама. „Може да замислите колку е мало бебенцето- минијатура еднаква на детско прсте. Да ни е живо и здраво. П.С На фотките е со таткото и му прави фризури

Скопската Зоолошка доби нов член: За првпат се роди џуџест мармозет – ФОТО

Скопската Зоолошка доби нов член: За првпат се роди џуџест мармозет – ФОТО

ИЗВОР Скопје24 | октомври 12, 2021 Во Скопската Зоолошка градина за првпат се роди џуџест мармозет. Оваа информација на социјалните мрежи ја сподели ЗОО Скопје. -Џуџестите мармазети се најмалите мајмунчиња на светот и тежат најмногу до 100 грама. Може да замислите колку е мало бебенцето – минијатура еднаква на детско прсте. Да ни е живо и здраво, напишаа