притисни ентер »

Невладини: Текстот на законот за заштита на Охрид не е оној презентиран во Баку

Невладини: Текстот на законот за заштита на Охрид не е оној презентиран во Баку

Осумнаесет невладини организации се кренаа на нозе поради, како што тврдат, вметнувањето нови членови кои се косат со борбата за заштита на нашиот туристички бисер. Тие ги критикуваат измените со кои се предвидува Советот за Охридскиот регион да ги гласа сите препораки со Бадентерово мнозинство. Сметаат дека ова ќе им го отвори патот на политичките

,,Како не ти е срам” му порача Милчин на Адеми поради дивоградбите во Охрид

,,Како не ти е срам” му порача Милчин на Адеми поради дивоградбите во Охрид

,,Како не ти е срам” му порача професорот, Владимир Милчин  статус на Фејсбук на министерот без ресор, Едмонд Адеми, по повод неговото интервју за „Радио Слободна Европа“, каде вели  дека се појавила хистеријата во јавноста околу тоа дека Охрид може да стане дел од таа листа на загрозено културно и природно богатство на УНЕСКО. Станува збор за отворањето

,,Како не ти е срам” му порача Милчин на Адеми поради дивоградбите во Охрид

,,Како не ти е срам” му порача Милчин на Адеми поради дивоградбите во Охрид

,,Како не ти е срам” му порача професорот, Владимир Милчин  статус на Фејсбук на министерот без ресор, Едмонд Адеми, по повод неговото интервју за „Радио Слободна Европа“, каде вели  дека се појавила хистеријата во јавноста околу тоа дека Охрид може да стане дел од таа листа на загрозено културно и природно богатство на УНЕСКО. Станува збор за отворањето

Милчин до Адеми: Како не ти е срам, пицеријата кај чинарот е скала?

Милчин до Адеми: Како не ти е срам, пицеријата кај чинарот е скала?

Преку статус на „Фејсбук“ професорот Владимир Милчин му се обрати на Едмонд Адеми, министер без ресор, кој во интервју за „Радио Слобона Европа“ изјави дека се појавила „хистерија во јавноста околу тоа дека Охрид може да стане дел од таа листа на загрозено културно и природно богатство на УНЕСКО“. „Ние сме хистеризирале? Не, министерот ги извртува

Милчин до Адеми: Како не ти е срам?

Милчин до Адеми: Како не ти е срам?

22 Споделувања Share Tweet Пицеријата кај Чинарот се скали? Хотелот во Лагадин е гаража? Како не ти е срам? Професорот Владимир Милчин денеска жестоко реагираше на интервјуто за Радио Слободна Европа на министерот Едмонд Адеми според кој „хистеријата“ околу заштитата на охридскиот регион не ја прави владата. „Ние сме хистеризирале? Не, министерот ги

,Како не ти е срам” му порача Милчин на Адеми поради дивоградбите во Охрид

,Како не ти е срам” му порача Милчин на Адеми поради дивоградбите во Охрид

,,Како не ти е срам” му порача професорот, Владимир Милчин  статус на Фејсбук на министерот без ресор, Едмонд Адеми, по повод неговото интервју за „Радио Слободна Европа“, каде вели  дека се појавила хистеријата во јавноста околу тоа дека Охрид може да стане дел од таа листа на загрозено културно и природно богатство на УНЕСКО. Станува збор за отворањето

Адеми: На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид (ВИДЕО)

Адеми: На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид (ВИДЕО)

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Според градоначалникот, најголем дел од тие дивоградби се гаражи, огради или некои дополнителни скали. Од мај 2019 Охрид има нов градоначалник и тој во рок од еден месец, согласно документацијата што ја има во општината,

Адеми: НЕ ЛАЖЕВ ВО БАКУ ЗА ОХРИД. Милчин: ЛАЖЕШ И СЕГА

Адеми: НЕ ЛАЖЕВ ВО БАКУ ЗА ОХРИД. Милчин: ЛАЖЕШ И СЕГА

Прашан колку дивоградби ќе бидат отстранети во дадениот рок од УНЕСКО, министерот без ресор Адеми вели дека тоа не е задача на Владата, туки задача на општината и зависи од нејзините капацитети и можности. – Се надевам и верувам дека до февруари голем дел, ако не се, барем голем дел од нив да бидат расчистени. Kако што изјави и премиерот, доколку општината

Адеми: НЕ ЛАЖЕВ ВО БАКУ ЗА ОХРИД. Милчин: ЛАЖЕШ И СЕГА

Адеми: НЕ ЛАЖЕВ ВО БАКУ ЗА ОХРИД. Милчин: ЛАЖЕШ И СЕГА

Прашан колку дивоградби ќе бидат отстранети во дадениот рок од УНЕСКО, министерот без ресор Адеми вели дека тоа не е задача на Владата, туки задача на општината и зависи од нејзините капацитети и можности. – Се надевам и верувам дека до февруари голем дел, ако не се, барем голем дел од нив да бидат расчистени. Kако што изјави и премиерот, доколку општината

Адеми: На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид (ВИДЕО)

Адеми: На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид (ВИДЕО)

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Според градоначалникот, најголем дел од тие дивоградби се гаражи, огради или некои дополнителни скали. Од мај 2019 Охрид има нов градоначалник и тој во рок од еден месец, согласно документацијата што ја има во општината,

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан

Адеми: Дивоградбите во Охрид се бројат на прсти

Адеми: Дивоградбите во Охрид се бројат на прсти

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан

Адеми: На прстите од двете раце може да се избројат големите дивоградби во Охрид

Адеми: На прстите од двете раце може да се избројат големите дивоградби во Охрид

За тврдењата од невладините организации дека во Баку не бил презентиран ист закон со тој што е доставен во Собранието, Адеми категорично вели не, и посочува дека тоа е процес. На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан

Милчин до Aдеми: „Ние сме хистеризирале? Kако не ти е срам?

Милчин до Aдеми: „Ние сме хистеризирале? Kако не ти е срам?

Професорот, Владимир Милчин, со статус на фејсбук му се обрати на министерот Адеми, откако изјави дека се појавила „хистеријата во јавноста околу тоа дека Охрид може да стане дел од таа листа на загрозено културно и природно богатство на УНЕСКО“. „Ние сме хистери-зирале? Не министерот ги извртува фактите! Се обидува да го одбрани неодбранливото. Пицеријата

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан колку дивоградби ќе бидат отстранети во дадениот рок од УНЕСКО, Адеми вели дека тоа не е задача на Владата, туки задача на општината и

Милчин до Адеми: Како не ти е срам?

Милчин до Адеми: Како не ти е срам?

По отварањето на пицеријата кај Чинарот во Охрид пред два дена, објект дивоградба, случајот го искоментира професорот Владимир Милчин и тоа неколку пати. Денеска тој ја искоментира и изјавата за Радио Слободна Европа на министерот без ресор Едмонд Адеми. „Ние сме хистеризирале? Не, министерот ги извртува фактите! Се обидува да го одбрани неодбранливото