Уметницата што беше во Скопје, Тања Бругера, уапсена во Куба

Уметницата, која активно го критикува кубанскиот режим, е бранителка на правата на уметниците и се бори против цензурата. Таа ја покажа својата поддршка на протестот по убиството на младиот Хансел Хернандез преку мрежите на институтот за артивизам „Хана Арент“, кој таа лично го води во Хавана Визуелната уметница Тања Бругера, која требаше да учествува