притисни ентер »

(Видео) Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

(Видео) Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

Вкупно 2,4 милиони евра ќе чини реализацијата на трите проекти, добитници на кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, од кои 1 милион евра се средства кои се доделуваат од ФИТР, а другите средства се обезбедени од апликантите. Проектите ќе ги реализираат Стопанската комора на Македонија,

(Видео) Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

(Видео) Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

Вкупно 2,4 милиони евра ќе чини реализацијата на трите проекти, добитници на кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, од кои 1 милион евра се средства кои се доделуваат од ФИТР, а другите средства се обезбедени од апликантите. Проектите ќе ги реализираат Стопанската комора на Македонија,

Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиона евра

Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиона евра

2,4 милиона евра ќе чини реализацијата на трите проекти, добитници на кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, од кои 1 милион евра се средства што се доделуваат од ФИТР, а другите средства се обезбедени од апликантите. Проектите ќе ги реализираат Стопанската комора на Македонија,

(Видео) Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

(Видео) Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

Вкупно 2,4 милиони евра ќе чини реализацијата на трите проекти, добитници на кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, од кои 1 милион евра се средства кои се доделуваат од ФИТР, а другите средства се обезбедени од апликантите. Проектите ќе ги реализираат Стопанската комора на Македонија,

Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

Фондот за иновации додели грантови од 2,5 милиони евра

Вкупно 2,4 милиони евра ќе чини реализацијата на трите проекти, добитници на кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, од кои 1 милион евра се средства кои се доделуваат од ФИТР, а другите средства се обезбедени од апликантите. Проектите ќе ги реализираат Стопанската комора на Македонија,

Фондот за иновации додели три гранта во вкупен износ од 2,5 милиони евра

Фондот за иновации додели три гранта во вкупен износ од 2,5 милиони евра

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како грантови обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој, во наредните две години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра доби проектот на Стопанската комора на Македонија, од 168 илјади евра Проплан Студио Скопје

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како грантови обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој, во наредните две години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра добива проектот на Стопанска комора на Македонија, од 168 илјади евра на Проплан Студио

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како грантови обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој, во наредните две години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра добива проектот на Стопанска комора на Македонија, од 168 илјади евра на Проплан Студио

Склучени договори за кофинансирани грантови вредни 2,5 милиони евра

Склучени договори за кофинансирани грантови вредни 2,5 милиони евра

Потпишани се договори за доделување кофинансирани грантови за технолошко проширување. Добитниците се од повеќе сектори, како металопреработувачката, електро, прехранбената индустрија, производството на мебел. Фондот очекува проектите да придонесат за поголема индустријализацијата во земјава и технолошка експанзија. Од Светска банка велат дека инвестициите

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како  грантови  обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој,  во наредните две  години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра добива проектот на Стопанска комора на Македонија,  од 168 илјади евра на Проплан Студио

loading...
Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како  грантови  обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој,  во наредните две  години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра добива проектот на Стопанска комора на Македонија,  од 168 илјади евра на Проплан Студио

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како  грантови  обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој,  во наредните две  години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра добива проектот на Стопанска комора на Македонија,  од 168 илјади евра на Проплан Студио

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Технолошка екстензија во 10 компании со грант од милион евра преку ФИТР и Светска банка

Со 2,5 милиони евра, од кои милион евра како  грантови  обезбедени од Светска банка преку повик на Фондот за иновации и технолошки развој,  во наредните две  години ќе се спроведат проекти за технолошка екстензија во десет компании. Грант во износ од 499 илјади евра добива проектот на Стопанска комора на Македонија,  од 168 илјади евра на Проплан Студио

Фондот за иновации ќе пласира 12,5 милиони евра за иновативни идеи во 2019 година!

Фондот за иновации ќе пласира 12,5 милиони евра за иновативни идеи во 2019 година!

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) минатиот месец објави нов повик од 1 милион евра за финансиска поддршка на новоосновани „стартап“ и „спиноф“ компании. Тоа е поводот да поразговараме со г-н Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и технолошки развој на Република Македонија. Интервјуто е дадено за сајтот BiznisRegulativa.mk Повикот

Промоција на добитници и потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Промоција на добитници и потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Промоција на добитници и потпишување договори за доделување кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, ќе се одржи денеска во Медија центарот на Владата. На промоцијата ќе се обратат вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, директорот на Светска Банка за Македонија

Потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Денеска, во Медија центарот на Владата ќе се одржи промоција на добитници и потпишување договори за доделување кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). На промоцијата ќе се обрати Кочо Анѓушев – вицепремиерот задолжен за економски прашања, Марко Мантованели – директорот

Промоција на добитници и потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Промоција на добитници и потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Промоција на добитници и потпишување договори за доделување кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, ќе се одржи денеска во Медија центарот на Владата. На промоцијата ќе се обратат вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, директорот на Светска Банка за Македонија

Промоција на добитници и потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Промоција на добитници и потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Промоција на добитници и потпишување договори за доделување кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој, ќе се одржи денеска во Медија центарот на Владата. На промоцијата ќе се обратат вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, директорот на Светска Банка за Македонија

Како Македонија да се одлепи од европското дно според иновациските перформанси: Науката подава рака кон бизнисот

Како Македонија да се одлепи од европското дно според иновациските перформанси: Науката подава рака кон бизнисот

Како Македонија да се одлепи од европското дно според иновациските перформанси Економскиот развој на земјава не е возможен без раст на домашните инвестиции и извозот; а растот на извозот и додадената вредност на домашните производи зависат од степенот на иновативност на македонските компании. Колку и да го повторуваме ова постојано како своевидна мантра