притисни ентер »

ФОТО: Старата скопска автобуска станица покрај кејот на Вардар

ФОТО: Старата скопска автобуска станица покрај кејот на Вардар

Во едно поинакво и веќе далечно минато, скопската автобуска станица била лоцирана на покрај кејот на Вардар, каде како што сведочат нешто повозрасните сограѓани, местото било убаво уредено и раздвижено, но имало и свои недостатоци. Тие се сеќаваат дека оттука многумина тргнале во војска, на разни патувања, а по земјотресот автобуската била преместена